Home
Ben jij ook een 'CTER object'?

Zo doe je dat: Forum voor Dictatuur zaait haat tegen vluchtelingen

Hooghartig zwijgend paradeerde Theo Hiddema langs de demonstratie voor de Rode Hoed. Het was vrijdag 25 mei. De politie waakte over zijn veiligheid. Twee dagen later, zondag 27 mei, zat hij in het programma Bussiness Class en waarschuwde met opgeheven vinger voor de plannen van een 24-uurs opvang voor vluchtelingen in Amsterdam. Een “categorie chanteurs en oplichters die ook nog krakend en vandaliserend de straten afschuimen” noemde hij hen.

Genoeg voor een aangifte wegens smaad, laster en haatzaaien, als je hem een koekje van eigen deeg wilt uitdelen, deze zich advocaat noemende charlatan die pretendeert van alles over de afgewezen vluchtelingen van Wij Zijn Hier te weten. Maar het is een politieke keuze om volledig voorbij te gaan aan de afwijsmachine van de IND, het volledig ontbreken van echte rechterlijke toetsing van de beslissingen van die IND en het slaafs volgen van overheidsbeleid door de Raad van State, waar voormalig minister en verantwoordelijke voor de Schipholbrand Piet Hein Donner nu vice-president van is. Hiddema acht zichzelf een autoriteit op het gebied van eender welke juridische zaken en schildert vluchtelingen doelbewust af als een als ondersoort te beschouwen type mens. Wat Hiddema zijn publiek ook verzwijgt is het feit dat gedurende jaren van strijd voor een recht op bestaan en op onderdak inmiddels 100 mensen van Wij Zijn Hier erin geslaagd zijn, dankzij de geweldige inzet van vrijwilligers en goede advocaten, alsnog aan te tonen dat zij recht op asiel hadden en ten lange leste ook gekregen hebben. En dan zeggen ze dat links in een bubbel zit die zich wentelt in het eigen gelijk.

“Het zou het allerbeste zijn als wij absolute heersers zijn” - Thierry Baudet tijdens partijbijeenkomst 3/11/17

Bij Forum voor Democratie - verder te noemen: Forum voor Dictatuur - is het streven om de grenzen van dit land te sluiten. Baudet wil af van het Europees Hof omdat het mensenrechten beschermt en een 'ernstige inbreuk op de democratie' zou zijn en het land moet uit de EU. Dat is ook waarom in de Rode Hoed Brexit-aanstichter Dan Hannan werd uitgenodigd. FvD dient in de Tweede Kamer alvast de ene motie na de andere in om de kweekvijver van nationalisme te voeden:
2 november 2017: een motie om bij te houden wie er Nederland binnenkomen en een motie om het vluchtelingenverdrag op te zeggen. Op 11 mei 2018: een motie om gemeenten te korten die het uitzetbeleid tegenwerken, een motie om preventief 'uitgeprocedeerde asielzoekers' op te sluiten, een motie om landen te dwingen migranten terug te nemen, en een motie om 'illegaliteit' strafbaar te stellen.

“Het westen leidt aan een auto-immuun ziekte” - Thierry Baudet tijdens algemene ledenvergadering 15/1/17

Als je er zulke fascistische en racistische denkbeelden op nahoudt als Baudet en Hiddema moet je wel de daad bij het woord voegen en er alles aan doen mensen op straat gezet, opgesloten en gedeporteerd te krijgen. Anders ben je niet meer geloofwaardig. Nogmaals Hiddema's vuilspuiterij over de Amsterdamse plannen bij Business Class waar hij, net als Baudet en Nanninga, kind aan huis is:
“Ongedocumenteerden, weet je wat dat zijn? Dat zijn gewoon illegalen. Maar die term komt daar niet in voor, want dat is zielig. (…) Dus komt er een zieligheidssausje overheen, heten ze ongedocumenteerden dan lijkt het net of iemand door misgeboorte of ongemak in zijn leven geen documenten heeft. (…) En waarom hebben ze geen papieren? Heel simpel: omdat ze die weggegooid hebben. Of verdonkeremaand, ze zijn helemaal niet zielig. Dat is gewoon de manier om de staat te kunnen chanteren. En vervolgens hebben ze al hun vluchtverhalen ook bij elkaar gelogen want ze zijn totaal uitgeprocedeerd.”

In Amsterdam is Annabel-'dobbernegers'-Nanninga ook al een tijd bezig om mensen op te zwepen tegen de vluchtelingenactivisten van Wij Zijn Hier. En met succes. Ze deed het als 'columniste' al en zet de lijn voort. De hetze sinds de kraakacties in de Rudolf Dieselstraat wordt door de Amsterdamse afdeling van Forum voor Dictatuur aangewakkerd en heeft resultaat. Samen met Powned toog Nanninga op 5 april opzettelijk zonder hun komst aan te kondigen naar de Rudolf Dieselstraat. De lijntjes zijn kort. Nanninga schreef vroeger voor Geen Stijl, het hekelblog van de onderbuik van Neederland. Ook nu wisten ze heus wel dat bij de aanblik van de roze microfoon niemand zou willen praten en als altijd reageerden zij daar zeer verongelijkt op.
Nanninga in de video: “Er zijn hier 11 panden gekraakt door een groep illegalen die hier sowieso al niet mogen zijn. (…) Het aanmoedigen van het stelen van andermans vastgoed een voorproefje is van de totale rechtsongelijkheid en wetteloosheid die Amsterdammers de komende vier jaar te wachten staat als dat extreem linkse college doorgang krijgt. (…) Ik ben bang dat dit een voorproefje is.”

Nanninga en haar Amsterdamse afdeling van FvD zijn vastberaden om een politieke ruzie met Groen Links en het Amsterdams college uit te vechten over de rug van vluchtelingen. Ze weet daarbij heel goed hoe ze de media voor haar karretje kan spannen. Dezelfde dag verscheen er een artikel bij Elsevier onder de kop: 'Rechts op ramkoers met Groen Links en van Aartsen over krakers', waarin werd opgetekend:
“Forum voor Democratie-voorzitter Annabel Nanninga vindt het ‘een totaal verkeerd gebaar’ om ‘deze misdaad’ te belonen met dagopvang of door gemeentelijk vastgoed beschikbaar te stellen. ‘Kraken stopt als je het kraakverbod handhaaft,’ zegt zij. De Amsterdamse tak van FvD noemt het besluit van burgemeester Van Aartsen ‘waanzin’.”

“Als jij echt gelooft dat negers dommer en luier zijn dan witte mensen, waarom zou je dat niet mogen zeggen?” - Annabel Nanninga in het Parool, 24/12/16

Vanaf dat moment hoefde Forum voor Dictatuur niets meer te doen om de boel verder op te stoken. Op 6 april riep Rutte dat de kraakacties 'verschrikkelijk' waren. Wilders trok dezelfde dag als altijd op twitter zijn registers open. AT5 citeerde gewillig: Wilders over krakende asielzoekers: 'Anarchie in Amsterdam - Met steun van links en Van Aartsen. Pak het illegale kraaktuig op en zet ze het land uit.' Vervolgens kwamen de straatfascisten van Voorpost, Identitair Verzet en Pegida uit hun holen gekropen. Er werd een spandoek bij de panden in brand gestoken. AT5 berichtte op 8 april: “Onbekenden hebben vannacht één van de We Are Here-spandoeken in de James Wattstraat in brand gestoken. 'Mensen die de wetteloosheid zat zijn' zouden achter de actie zitten.”

Pegida liep provocerend door de buurt. Op 15 april meldde Identitair Verzet een dak van een kraakpand te hebben bezet. 21 april wisten leden van Identitair Verzet een sleutel van een nog leegstaande woning in het woonblok van Wij Zijn Hier te bemachtigen via een kraakwacht, trokken erin en hingen opnieuw het spandoek 'Crimineel = Illegaal' en een vlag uit. In het verlengde van de uitlatingen van Nanninga en Hiddema eiste het fascistentuig daarbij “dat de uitgeprocedeerde asielzoekers opgesloten worden in afwachting van uitzetting en dat iedereen die steun verleend aan deze illegalen wordt vastgezet voor medeplichtigheid aan een criminele activiteiten”. Terecht werden ze er dezelfde dag nog door anti-fascisten letterlijk uitgekegeld. Geen ruimte voor fascisten!

De weken erna werd het rustiger rond de panden in de Rudolf Dieselstraat. Maar niet in de media en de politiek. Nanninga en haar Amsterdamse FvD hielden de boel levend via twitter. Evengoed legde Wij Zijn Hier goede contacten in de buurt. En evengoed staat de groep als gevolg van een rechtelijke uitspraak op 1 juni weer op straat. Maar is daar licht aan het eind van de tunnel? De gemeente Amsterdam besloot om een 24-uursopvang te realiseren en riep eigenaren op in afwachting daarvan niet tot ontruiming over te gaan. Huiseigenaren noch woningcorporaties voldeden aan dat verzoek. Van Aartsen, de VVD burgemeester die in 2012 nog in de winter het tentenkamp Recht op Bestaan op de Koekamp in Den Haag met veel geweld liet ontruimen, zit er mee in zijn haar en neemt maar even geen standpunt in. Hij besloot zich te verschuilen achter het OM en de beslissingen van de gemeenteraad en heeft zich zo de woede van de landelijke VVD fractie op de hals gehaald. De VVD strijdt daar namelijk met PVV en FvD om de titel 'meest rechtse partij van Neederland'.

“Grenscontroles zouden ze zo weer moeten invoeren – moet je wel een beetje mogen etnisch profileren.” - Theo Hiddema in De Telegraaf, 22/3/17

De campagne van Forum voor Dictatuur gaat intussen onverminderd door. Het hele land wordt afgestruind op zoek naar meer medestanders voor het 'dominant blank' Europa dat Thierry Baudet voor ogen heeft en er is geen zaal die hen weigert. In een video van 15 mei, opgenomen bij een bijeenkomst van Forum voor Dictatuur in Zeeland, wordt nogmaals duidelijk waartoe Hiddema en Baudet in staat zijn als Baudet aanvangt met: “Massale immigratie gaat maar door. Met weer een steekpartij. Wat krijgen we te horen? Een verwarde man.”
Zo wordt door het koppelen van een vreselijke gebeurtenis, die het directe gevolg is van moorddadige grenspolitiek en bezuinigingen op de geestelijke gezondheidszorg, aan vermeende massa-immigratie opnieuw de toehoorder opgehitst tegen vluchtelingen. De video is zodanig gemonteerd dat daarna Hiddema in beeld verschijnt met onder andere de volgende denigrerende en uit de duim gezogen beweringen als pleidooi voor het opsluiten van migranten:
“Laat u zich niet wijsmaken – daar zal ik binnenkort wel aandacht aan besteden – dat landen als Marokko en Algarije die niet staan te springen om hun eigen – nou niet uitverkoren – landgenoten terug te halen, niet meewerken dat ze niet weg kunnen. Iedereen kan weg. Iedere Marokkaan die hier zegt 'ik ben mijn papieren kwijt' – die heeft ie weggegooid – en de regering wil mij geen uitreispapieren leveren, kan weg. Als ie maar gewoon de nood er toe ziet om weg te komen, dan is ie zo weg. Dan heb je zo een notaris in het geboortedorp of een imam, die een papiertje regelt waarop staat 'dit is die en die' en je mag zo de deur uit. Dus als vaststaat dat je gewoon de boel blokkeert, dan is dat gewoon meewerken aan illegaliteit. Dat is een strafbaar feit. Je kunt die mensen gewoon in bewaring zetten. En daar gaan wij dus in de praktijk voor zorgen.”

Op 17 mei is de druk van extreem-rechts in de Tweede Kamer zo groot geworden dat minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid toegezegde om “uit te zoeken in hoeverre krakers bestraft worden voor de overtreding van het kraakverbod. Er zijn inderdaad weinig veroordelingen in de groep waar u het over heeft. Als uit de statistieken naar voren komt dat krakers wegkomen zonder veroordeling, moeten we ons daarover buigen." Op 22 mei volgden twee moties van VVD-Kamerlid Daniël Koerhuis die beiden zijn aangenomen: een verbod voor de gemeente Amsterdam om 24-uursopvang te realiseren en een motie die oproept om het Amsterdamse collegebesluit om eigenaren te vragen geen aangifte tegen krakers te doen te laten vernietigen door de kroon. Naar het schijnt een zeer zeldzame ingreep in lokaal bestuur.
Elsevier meldt die dag: Kamer accepteert Amsterdamse krakersaanpak niet langer: ‘Handhaaf kraakverbod’.

"Gewelddadig optreden in Geldermalsen tegen komst asielzoekerscentrum is noodweer tegen een injectie van criminaliteit." - Thierry Baudet bij Powned, 17/12/15

Wat begon met de hetze van Nanninga kort na de kraak, gecombineerd met de opgevoerde druk ter rechterzijde van de VVD in de Tweede Kamer waar FvD van meet af aan moties tegen vluchtelingen indiende, heeft geleid tot acties van fascisten op straat en steeds extremere landelijke politiek ten aanzien van vluchtelingen. Waar politieke partijen van haatzaaien hun core business maken, kunnen de gevolgen niet uitblijven. Voor FvD ligt overal de rode loper uit.
Afgelopen week hield het Renaissance Instituut van Forum voor Dictatuur in de Rode Hoed de eerste lezing met Dan Hannan. Ook hij verspreidde, ter motivatie van een stem voor Brexit, gif tegen vluchtelingen, migranten en mensen van kleur. Daags na het referendum waarin de voor-stem voor Brexit overwon, volgde een explosie van racistisch geweld. Hannen wees elke verantwoordelijkheid van de hand. En zo gaat het in Nederland ook, waar onder het mom van 'verzet' tegen 'het partijkartel' en de 'baantjescarroussel' FvD de huidige elite wil vervangen door de eigen 'renaissance' elite. Het is een ordinaire greep naar de macht, anders niet. De hetze die tegen vluchtelingen en mensen van kleur wordt gevoerd door PVV, FvD en VVD, elkaar versterkend om niet voor de ander onder te doen, leidt voortdurend tot geweld waar je nooit wat van hoort. Moslima's worden aangevallen, ramen van woningen van vluchtelingen ingegooid, geweld bij AZC's en moskeeen, het blokkeren van zwarte activisten op weg naar een demonstratie, de lijst is eindeloos. De media berichten er niet tot weinig over of vergoelijken het. En de politie doet het liefst lekker mee.

“Een verbod op discrimatie is onzin” - Thierry Baudet, ref. Dagblad 7/4/15

Om zichzelf en gelijkgezinden te vrijwaren van vervolging diende Forum voor Dictatuur eind november 2017 een motie in met als doel het wetsartikel tegen haatzaaien te schrappen. Het artikel zou een “toevluchtsoord voor beroepsactivisten en querulanten” zijn geworden en er toe leiden dat “velen zich schuw aan het debat onttrekken uit vrees als «racist» te worden bestempeld”. In een tegelijk ingediende motie werd opgeroepen de straf niet te verdubbelen. Verwezen werd naar het proces tegen Wilders.
Forum voor Dictatuur wil graag samen met de PVV ongestoord hun racistische en fascistische gang kunnen gaan en de VVD volgt hen trouw. Ook de rest van de politiek is onderhevig aan dit touwtrekken naar rechts. Wilders en Baudet: ze zetten mensen op tegen elkaar in een klassiek spel van verdeel en heers en roepen tegelijk zelf het slachtoffer te zijn van demonisering. Trek een net jasje aan en doe een stropdas om en je kunt iedereen alles wijsmaken vanuit je appartementje in de grachtengordel of je villa in Wassenaar. Je kunt overal zalen boeken en bijeenkomsten houden. Het fascisme is al lang niet meer herkenbaar aan kale koppen en zware laarzen. Maar de taal blijft hetzelfde, ook al is deze verpakt in mooipraterij.
In een interview met Vlaams Belang op 12 januari 2014 zei Thierry Baudet: “Partijen die de natiestaat centraal stellen, zoals het Vlaams Belang, het Franse Front National en Geert Wilders zijn de politieke avant-garde, de voorhoede van een volksopstand.” Dat is het einddoel van deze lieden. Niet de ingegooide ruiten van de Rode Hoed zijn te vergelijken met de Kristallnacht, maar de ruiten ingegooid bij een Somalisch gezin in Gouderak, de molotovcocktails tegen een moskee, en nog veel meer. En daarom is het zaak de gang van Forum voor Dictatuur op weg naar de witte alleenheerschappij op alle mogelijke manieren met de daartoe noodzakelijke middelen in de weg te staan.

Joke Kaviaar, 29 mei 2018
NB. meer bronnen op: De Valse Piano Van Thierry Baudet