Home Hup Rita Hup
Shoppen Met Rita
In Afrika

Op deze pagina:
- Rita Op Ramkoers
- Exit Rita? En dan?
- "IK BEN EEN SPORTIEF VERLIEZER!"

Lees ook:
-Je Vrijheid Of Je Leven, Minister!
- Gevangenenruil: "Gelijk oversteken! Twee 'ministers' voor al die onschuldigen. Want de Nederlandse staat heeft migranten de oorlog verklaard door de jacht op hen te openen."

Nieuwsberichten uit de interne VVD verkiezingsstrijd:
- Het Rita Promotie Team: 1 mei, 2 mei, 3 mei, 12 mei
Actiefilmpje 3 mei 2006: Rita 7 x getaart
- Lees ook: Terug Naar Het Taartentijdperk!
en: "Lach Ik Eens, Is Het Weer Niet Goed!"


Rita op ramkoers!

“Kom op, let's go!” roept onze Rita. Geen mens die het waagt haar erop te wijzen dat 'let's go' geen Nederlands is. Hoor haar stem haast overslaan van ingehouden spanning, als een kind zo blij. Hoera! Eindelijk weg van die rotpost vreemdelingenzaken en integratie. Hoera! Hoera! Eindelijk mag het: kretologie, leegte, demagogie. Sterker nog: het moet!

Maar waarom toch al die pers erbij, Kay van der Linden? Had je niet ooit gezegd: ''Ik heb van journalisten geen hulp nodig, ik heb alleen maar last van ze”?
Ja, dames en heren, even een applausje voor: Kay van der Linden! De man aan het roer van het schip van Verdonk dat “recht door zee” gaat. Zo'n man moet je hebben als je het oude credo van Hans Janmaat van de Centrum Partij weer van stal haalt: “Ik ben niet links, niet rechts,”

Huh?

“Ja.. dat is oude politiek,”

Ach, wat dondert het! En dat weet Kay als geen ander. Het gaat om de kunst van het verkopen en anders niet. “Mooi verpakte stront blijft stront”. Precies de man die Rita nodig heeft. Van nu af aan is Rita niet meer minister, maar export product!

“Recht door zee!” Ja, Rita gaat op ramkoers en vaart blindelings op Kay. Wat zal hij gezegd hebben voor ze aan haar toespraak begon?
Niet zo nerveus. Ga ervoor! Laat het maar zien, laat het maar horen: “We moeten met z'n allen weer trots kunnen zijn op Nederland!” Zeg het maar! Vragen stellen doet niemand als je het goed weet te brengen. En dan in de aanval: “Wat ik beslist niet wil, is nóg zo'n rampzalig links kabinet!” Toe maar; oefen het nog eens. Kijk goed in de spiegel en lach erbij. En nog wat hoger spreken, dat klinkt zo enthousiast. Hup Rita! Hup!

“Scheld en schop tegen de gevestigde orde. Mensen hebben de buik vol van politici en andere machthebbers die het voor het zeggen hebben. Beledig ze, veracht ze en maak ze belachelijk. Dat vinden mensen leuk en het levert je dus aanhang op.”
Heb ik ook tegen Pim gezegd. Bij hem werkte het!

Daarna zal hij haar nog een bemoedigend tikje op de billen hebben gegeven voor ze dat podium beklom, onze grote spindoctor die Fortuyn tot “Goddelijke Kale” wist te verheffen. Hoe zullen we Rita straks noemen? “Hemelse Heldin”?

Maar niet getreuzeld. We moeten verder. Het imago moet gebouwd worden. Sneller dan de tegenstander kan reageren. Rutte zit te trutten. Hij wil veel te veel zeggen. Dat moet je niet doen. Gewoon een statement maken waar het volk van houdt. Zoiets als: “Afspraak is afspraak”. Doet het altijd goed. Heb je al vaker gezegd, Rita. Het is zo lekker kordaat. Gewoon blijven herhalen. Herhalen, herhalen, herhalen, tot je er bij neervalt. Nergens op ingaan. Vooral niet doen! Hoor je me? Niet doen! Goebbels kon het, dus jij ook.

Nu niet tegenspartelen, het gaat om de tactiek. Heeft niks te maken met de inhoud.“Het gaat niet om de inhoud. Wat telt is dat je in het nieuws bent”. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Rug recht, Rita. Dát wordt gezien. Die rechte rug.
Je wilt toch winnen, Rita? Moet je doen wat ik zeg. Winnen is alles. Je mag er alles voor doen. De politiek is toch maar één grote truc. Toch?

Ja, stop er nog maar wat peptalk in, Kay! Recht zo die gaat. Je moet het zo zien: Verdonk is een marinefregat. Rutte een sleepbootje. Ja, zo moet je dat zien. Op ramkoers! Had Rita al veel vaker moeten doen. Nog veel te slap geweest tegen al die actiegroepjes en zielige asielzoekers. Als je écht stemmen wilt, mag het best nóg adequater. Hoe zeg je dat ook alweer? “Het gaat om de vent, niet om de tent” ? Ja, dat was 'm! Zelfs Wilders kan hier niet tegenop!

“Zeg het, Rita!”

“Ik doe wat ik zeg!”

“Goed zo, Rita!”

“Eh.. meneer van der Linden?”

“Ja..?”

“Ik wil niet lullig doen, maarreh…”

“Ja..?”

“Is Verdonk wel breed genoeg?”

“Dat is inhoud, en inhoud komt bij leiderschap op de tweede plaats!”


Oh ja. Natuurlijk. Regel één reputatiemanagement…Joke Kaviaar, 9 april 2006

- Poster: Recht Door Een Zee Van Vuur

EXIT RITA? EN DAN?

Vol enthousiasme belt een goede vriend mij telkens weer op de afgelopen dagen. In de nacht van maandag op dinsdag bleef hij wakker om "live het aftreden van Verdonk" tijdens het debat te mogen beleven.
"Ik ga naar bed," zei ik en bedacht me hoe dinsdag zou blijken dat onze Rita menig motie alweer doorgeglibberd zou zijn om vervolgens met een monter gezicht weer aan de slag te gaan alsof er niets was gebeurd. Verder met de Kay campagne voor haar leiderschap.

En dat deed ze. Precies als ik dacht. Weer fantaseerde ik hoe graag ik die taart in haar gezicht zou wrijven en bedacht me opnieuw dat ze beter in haar eigen brouwsels kon verzuipen. Gaat het nu toch gebeuren? Eerst zien, dan geloven. Of er "ruimte" is, en of ze daar naar wil kijken, zo luidde de strekking van de motie. Ruimte voor Ayaan.

En al die anderen die Ayaan voorgingen dan? Onbekend en dus onbemind. Als Rita Verdonk tot aftreden wordt gedwongen, is dat om de verkeerde reden. Niet vanwege haar beestachtige beleid. Niet vanwege het voortdurend voorliegen van de kamer, maar omwille van Nederlands lieveling die ons zo goed heeft geholpen de hetze tegen een hele bevolkingsgroep vorm te geven.

Verdonk lachte de dag na het debat maar weer eens dat ze "aangeslagen" was. Serieus is dat niet meer te nemen. En passant prevelde ze dat Zalm "een watje" was en, stappende uit een helikopter, op de vraag hoe dat voelde om in een helikopter te vliegen, volgde het antwoord: "Nederland ligt aan mijn voeten". Hoe megalomaan kun je worden?

Vol trots negeert ze dezelfde avond, ten overstaan van een publiek van ondernemers, de motie van de kamer. Het blijft NEE voor Ayaan. Zoals het NEE bleef voor zovelen anderen. Consequent, adequaat, daadkrachtig, met een rechte rug, "heel duidelijk": Neerlands troetelkindje is geen Nederlander.

Wie is er nu schuldig aan dit alles? Ayaan, omdat zij loog? Zoveel vluchtelingen passen hun identiteit, geboortejaar, nationaliteit, vluchtverhaal aan, uit angst om teruggestuurd te worden, vervolgd, vermoord, of uit angst dat hun achtergebleven familie wat zal overkomen. Volkomen legitiem, want het is louter zelfverdediging.
Verdonk, omdat zij loog? Dat doet ze de hele tijd al, Congo, de Syrische geheime dienst... Waarom zou het nu ineens wèl reden zijn om op haar vertrek aan te dringen? De Volkspartij voor Vreemdelingen Deportatie (VVD)? De Partij van de Apartheid (PvdA)? Valt hen iets te verwijten?

Want wie maakten al die jaren al die wetten eigenlijk, voordat Verdonccio aantrad? Cohen. Nawijn. En wie hen voorgingen.. Kosto.. En in een nog verder verleden, de toen reeds verguiste Haars, wiens naam wij indertijd, eind jaren zeventig, begin jaren tachtig, met dubbel S schreven. De tweede kamer, is die schuldig, omdat zij alles toelieten al die jaren? De media, vanwege de voortdurende hetze? En tenslotte, wij allemaal, het Nederlandse Volk, omdat wij zwegen?

Met een eventueel vertrek van Verdonk zal er niets veranderen. Het zal slechts het internationale aanzien van Nederland weer wat uit het slop halen, en dat is dan ook het enige doel ervan. Het asielbeleid, de wetten daartoe: zij blijven inhumaan. De politici, zij blijven hypocriet. De media, zij blijven bezig met kranten verkopen. Het volk.., dat blijft volgen, blind en varend op de glimlach van weer een volgende Rita.

Een columnist maakte in het Noordhollands dagblad enige tijd geleden, kort nadat de raad met de bajesboten had ingestemd in Zaanstad, de grap dat Rita wel burgermeester kon worden van Zaanstad. Misschien is dat een idee. Dan wordt ze niet de gevangenisdirecteur van kamp Nederland, maar de baas over kamp Zaanstad. Dan komt ze lekker dichtbij te werken, dichtbij genoeg voor mij om wat vaker bij haar langs te gaan met allerhande verrassingen.
Maar het zal bovenal het voltallig parlement, de uitvoering en invoering van huidige en toekomstige apartheidswetten, en de volgende minister van V & I zijn, die ik op het scherpst van de snede zal blijven volgen!

Maar laat ik niet op de zaken vooruitlopen. Zolang Rita Verdonk aanblijft, is zij de hoofdverantwoordelijke met bloed aan haar handen, haren op haar tanden, de dood in haar portefeuille, en de voortdurende legitimatie van nog meer racistisch beleid. Of HypocRita nu leider van de VVD wordt of niet.Joke Kaviaar, 18 mei 2006"Ik ben een sportief verliezer!"

Lieve Mark, kameraad, partijleider, opponent; Gefeliciteerd!

Je hebt het verdiend, ik ook, maar ik ben een sportief verliezer. Dus ik schud je de hand. Die wil je toch wel, hè, mijn hand. Het is een ferme hoor. Een liberale hand. Niet links, niet rechts is-ie, die hand van mij.

We gaan voor eenheid. Ik sta pal achter je. Nee, ik zal het niet afreageren op onze partij. Ik zal het niet afreageren op het kabinet. Ik zal doen wat ik altijd al doe, met rechte rug: morgen weer aan de slag, want er is werk aan de winkel!
Ik moet wetten vinden om te overtreden, leugens om te verkopen en te weerleggen. Ik moet weer terug naar de basis, naar de IND, om hen te zeggen hoe het moet. Want ze maken de ene fout na de andere, Mark. Maar een groot leider erkent dat, én doet er wat aan! Het is een puinhoop, maar straks niet meer.

We gaan ons niet meer op de vingers laten kijken. We gaan ons niet meer op de vingers laten tikken. Het kan niet zo zijn dat een verantwoordelijk minister als ik telkens weer uit moet leggen waarom de IND niet doet wat de rechter zegt. Naar de rechter luisteren schept alleen maar precedenten en precedenten, die kúnnen ten enenmale NIET!

Okee, okee, Ayaan was een uitzondering.

En dat blijft ze ook!!!

Ik neem me voor! Vanaf nu gaan we veel meer erboven op zitten! Aarzelen mensen bij een antwoord? Fout! Terug! Blozen? Verlegen? Draaien met de ogen? Verkeerd! Afvoeren! Lik op stuk, daar moeten we voor gaan. Heel duidelijk. Ik zal de IND drastisch reorganiseren, reken maar. Alle neuzen dezelfde kant op. Daar gaan we voor en ik heb er zin an! En uitgerekend nu, Mark, uitgerekend nu, win JIJ.

Maar ik gun het je. Van harte! Bovendien, om met Cruijff te spreken: “Elk nadeel heb z'n voordeel”: Zo kan ik me concentreren op de klus die ik zou klaren. Afspraak is afspraak. Dit laatste regeringsjaar zal ik voor eens en voor altijd korte metten maken met dat pathetische geweeklaag.
Die gelukzoekers krijgen veel te veel de kans om bezwaarschriften te schrijven, om in beroep te gaan, om procedures eindeloos lang te rekken, om steun te zoeken bij mensen in hun omgeving, om te mobiliseren in scholen en kerken. Ze geven de mensen een kans om een gezicht te krijgen, en medelijden, en valse hoop, maar nog veel erger: solidariteit.

Gatverdamme, wat een vies woord! Dat is zó onliberaal!

Zo komt de mensheid er niet, als we telkens de zwaksten met ons mee moeten slepen. Survival of the fittest. Oh, nee, ik bedoel in het Nederlands natuurlijk: het recht van de sterkste. De meerderheid beslist. Leve de dictatuur van onze democratie! Voor al die achterblijvers blijft heus zo nu en dan wel een kruimeltje liggen. Het zal ze prikkelen om onze hielen te likken!

Ja, de sterkste, dat zei ik. En dan bedoel ik: de sterkste. Want wij zijn een sterk volk, wij Nederlanders. We werken hard er hard voor, maar we dreigen overspoeld te worden door Afrikanen die hun eigen land verrekken te dienen en op te bouwen. “Maar dan worden we vervolgd. Maar dan worden we vermoord. Maar dan lijden we honger. Maar dan hebben we niets..”

Om te kotsen allemaal. Aan het werk, in je eigen land! Sta hier niet te lanterfanten met je bange gedoe. Aanpakken. Net als ik! Heel misschien maak ik een uitzondering. Als je jezelf hebt bewezen. Als je intelligent genoeg bent. Maar geen gebedel! Je hoort het wel als we je kunnen gebruiken. Zie je mij soms bedelen? Nee toch?

Kijk, ZO, Mark. Zo moet het. Het is jammer dat ik niet gewonnen heb, want ik had het wel geweten. Maar goed. Je zult het vast ook wel adequaat doen.

Bovenaan mijn lijstje staat de vrouw! Zij moet werken voor haar land! En zij moet kinderen krijgen! Anders hebben we straks niet genoeg jonge mensen in dit land en veel te veel improductieve ouderen die verzorgd moeten worden door veel te weinig verpleegsters. Want wees nu eerlijk; voor dat soort taken kun je geen primitievelingen uit de bush bush gebruiken. Die raken nooit ingeburgerd. Die weten niet wat onze ouderen hebben meegemaakt in de oorlog. Zeuren alleen maar dat ze het zelf zo slecht hebben gehad. Dat soort volk integreert niet, draagt hoofddoekjes en zegt “In sh'Allah” of zoiets.

Het moet wel blank blijven allemaal. We mogen nooit in de minderheid raken. De wereld is overbevolkt en wij dreigen uit de dunnen als Arisch ras. Dat kunnen en mogen we niet laten gebeuren! Liever een land vol blanke ouden van dagen die met rollators files op de stoep veroorzaken dan een land vol overijverige vreemdelingen.

Een paar is leuk, voor de curiositeit. Wat je van ver haalt is lekker tenslotte. Zo doen we dat al eeuwen. Het lekkers van ver halen: Peper, kaneel, koffie, cacao, slaven. Dan hebben we iets om van te proeven, zonder dat het overheersend wordt. Echt!
Niets is goed genoeg voor Nederland!

Misschien wil je de reglementen eens bekijken die ik klaar had liggen voor Kamp Nederland. De oplossingen voor de grensoverschrijdende illegaliteit. De oplossingen voor het fileprobleem. De oplossingen voor de wildgroei van de natuur. De oplossing voor de terreur van die verschrikkelijke meningen die sommige mensen erop na houden en die allemaal maar leiden tot aanslagen op politici. Wat zeg ik? Op de hele democratie! Wat zeg ik? Op de hele Nederlandse samenleving!

Want dit moeten we onder ogen zien: De linkse kerk en de islam spannen samen tegen ons. We moeten streng zijn. Wat dat betreft zit ik helemaal op één lijn met Piet-Hein. Een hele stapel nieuwe wetten ligt klaar. En ik ben daar ook wel een beetje trots op, want ik heb de minister van justitie zo nu en dan wat advies gegeven. Met die grensgevangenissen bijvoorbeeld.

En dat is nog maar het begin van de drastische versobering van het gevangeniswezen! Want kijk, als het volk er eenmaal aan gewend is, dat we dat met illegalen zo doen, dan kunnen we dóór. Nog even en we lossen alle problemen in één keer op:

De gevangenen zullen in chain gangs aan de wegen gaan werken, het onkruid verwijderen, het vuil ophalen en de hondenpoep oprapen. Flinke straffen voor al dat radicale tuig. Dat zal ze leren. Gevangenissen voor illegalen hebben we straks niet eens meer nodig: wie durft hier nog naar toe te vluchten! Je zou wel gek zijn!

En zo wordt Nederland weer Oranje Vrijstaat.
Liberaal, standvastig, de schouders eronder: Opbouwen!
Voor wie wíl! En wíj gaan ervoor!

Ik dank u voor uw aandacht.

Rita Verdonk,
Speech bij een eventueel negatieve uitslag van de strijd om het partijleiderschap, woensdag 31 mei 2006. Afgekeurd door PR man Kay van der Linden.
De speech werd té recht-door-zee bevonden.