home Stop Deportaties!
Nieuws, optredens, links


Paspoort voor de Stateloze
ISBN 90 77798 02 1 - Nur 306
'PASPOORT VOOR DE STATELOZE' IS UIT!

Recensie door Fabel van de Illegaal
Recensie Meander

Paspoort voor de Stateloze bevat o.a. Stop Deportaties, Vandaag Kan Het Gebeuren, Zout, Diss Op Het Nietszeggend Ik, Cave Canem, Ketchup en De Muis en is een uitgave van Het Zinkend Schip.

Tijdens de bundelpresentatie 'Vandaag Kan Het Gebeuren' was er poŽzie van Nico van Apeldoorn, Jan Bruens, Eddie Woods, Kristian Kanstadt, Scala, HOFstadNAR, en schrijfster dezes, en muziek van Azul, en van Weia Reinboud (tenorsaxofoon) en Rymke Wiersma (basklarinet) van uitg. Atalanta. Wie er niet bij was, heeft wat gemist!

Verder... Het zal je opgevallen zijn dat er nogal wat te doen is rond het in de bundel opgenomen gedicht Diss Op Het Nietszeggend Ik. Alles hierover kun je vinden op deze pagina.

PERSBERICHT BUNDEL(PRESENTATIE)

Op 3 november om 20 uur presenteert in theater De Cameleon uitgeverij Het Zinkend Schip de bundel PASPOORT VOOR DE STATELOZE van JOKE KAVIAAR.

Onder de noemer VANDAAG KAN HET GEBEUREN wordt daarbij een avondvullend programma aangeboden. Op tegendraadse wijze wordt dan van Joke Kaviaar de bundel Paspoort voor de Stateloze voorgesteld, een verzameling teksten en gedichten geschreven op het scherp der snede voornamelijk naar aanleiding van het uitwijsbeleid van de Nederlandse overheid, en waarvan Stop Deportaties en Dis op het Nietszeggend Ik ondertussen tot over de landsgrenzen bekend raakten.

Naast Joke Kaviaar treden op 3 november in De Cameleon ook op: Scala (dichteres, schrijfster), Kristian Kanstadt (dichter, schrijver), Jan Bruens (dichter, kunstenaar, performerr), HofSTADnar (dichter, schrijver), Eddie Woods (dichter, schrijver), Nico van Apeldoorn (dichter, schrijver), en muziek uit Atalanta brengen Reia Weiboud (tenorsaxofon) en Rymke Wiersma (basklarinet).

Nu al worden teksten uit de bundel in een verkeerd daglicht gesteld in o.a. De Volkskrant door Jan Hoedeman, en voelt Minister Verdonk zich daardoor misschien persoonlijk bedreigd, maar scharen ook iedere dag meer schrijvers en kunstenaars zich achter dit initiatief dat weleens zou kunnen uitgroeien tot een grootschalige verzetsbeweging.

Voor wie daarover wil berichten of meer informatie verlangt:
-Theater De Cameleon, Derde Kostverlorenkade 35 (aan het einde der Overtoom) te Amsterdam, info@decameleon.nl,
-Joke Kaviaar, joke.kaviaar@zonnet.nl
-Het Zinkend Schip, hetzinkendschip@hotmail.com

Met vriendelijke groeten van

Fernand Ronsmans,
kapitein, kaper, verstekeling en piraat aan boord van Het Zinkend Schip.


back to begin
Home