Home / Leers, moordenaar!
Opruiing?

Gerd Leers, de uitsmijter van cafe Neederland

Leers vandaag: “Kroegen, eettenten en dansgelegenheden die vaak ten onrechte mensen buiten de deur houden gewoon hard aanpakken”. Als dát geen afleidingsmanoeuvre is?!

Ja hoor! We zijn weer aangeland bij het vingerwijzen naar het onrecht begaan door burgers. De portier, de uitbater, de ongetwijfeld grote klootzak racist die een man of vrouw weigert binnen te laten om de huidskleur, of om het hoofddoekje, allicht met een smoes over zoiets als 'vol' zijn.

Het komt me bekend voor. Het is precies wat de Neederlandse staat doet, en namens die staat: Leers en zijn IND. Mensen weigeren omdat ze 'buitenlanders' zijn, 'vreemdelingen', omdat ze 'hier niet horen', ofwel omdat 'Neederland vol is'. Maar dit moeten we vooral met ons allen niet in de gaten hebben. Immers, racisme, dat is iets van kaalhoofdige ellendelingen, korpsballen, en ander PVV tuig. Democraten, liberalen, christenen, die doen zoiets niet, die veroordelen dat en worden er boos over. Verfoeilijk, dat racisme, het dient uit de samenleving te worden verwijderd, het mag enkel en alleen van overheidswege worden toegepast op 'kansarme' immigranten, 'onaangepaste, niet geïntegreerde, criminele' vreemdelingen, en alle overige 'illegalen'. Mensen die al lang geen mensen meer zijn in de ogen van velen, want daarvoor heeft de staat met haar stelselmatige hetze wel gezorgd. Weg ermee! Via de poorten van de detentiecentra en de trappen van de vliegtuigen en de laarzen van de marechaussee het land uit schoppen al dat ongewenst volk! Het heet dan natuurlijk wel anders. Het heet dan geen racisme, maar beleid, politiek. En dan is niet het racisme het probleem, maar het slachtoffer van het racisme dat daartegen vooral niet mag protesteren.

Wat zal Leers gaan doen om al die horeca ondernemers 'hard' aan te pakken? Hetzelfde als met Nurten Albayrak, namelijk: ontslaan? Dat hele COA (centraal opvang orgaan asielzoekers) trouwens, is ook zonder deze mevrouw Albayrak al een beerput, want het is verantwoordelijk voor de repressieve straf- en stempelregimes in de 'gezinslocaties' Gilze-Rijen en Katwijk, en de 'vrijheids beperkende locaties' Ter Apel en Vught, de gezamelijke uitsmijtcentra waar mensen gedwongen worden om zogenaamd 'vrijwillig terug te keren'. Mevrouw Nurten Albayrak heeft volgens Leers té veel geld verdiend en geld verkwanseld, en dus moet ze weg, het zusje van Nebahat Albayrak. Je weet wel, de voorgangster van Leers die alle noodopvang sloot en de jacht op illegalen ook al opvoerde, zoals alle ministers voor haar. Een traditie die nu door Leers op zijn beurt wordt voortgezet.

Over de mensen in die centra gaat het natuurlijk niet. Nooit gaat het over mensen, het gaat altijd over geld. Ook hier zien we weer: Leers zoekt mogelijkheden om de aandacht van zichzelf en het beleid af te leiden. Of het nu horeca exploitanten of COA exploitanten zijn, ze zijn altijd verantwoordelijk voor allerlei wandaden, maar zo niet de huidige minister die nog maar pas, namelijk vorige week, een zoveelste dode op zijn conto kon schrijven. Leers heeft dit keer niet eens de moeite genomen om op de zelfmoord van een vluchteling, Alain Hatungimana, te reageren! Zelfs niet het al haast vertrouwde “Wij hebben een goede afweging gemaakt en een weloverwogen beslissing genomen en wij zijn niet verantwoordelijk en het is een trieste zaak”. Zelfs dát niet! Nee, de minister speelt liever stommetje, een verdachte waardig: hij beroept zich op zijn zwijgrecht, de moordenaar (en dat laatste kan niet vaak genoeg gezegd worden)!

Aanpakken, die racisten! Dat weet hij wel te zeggen een week later. En alweer moet geconstateerd worden dat Leers het blijkbaar met mij eens is dat hij aangepakt moet worden, want één van die racisten, dat is hij zelf. Hij, de man die de mensen buiten de deur van dit land houdt, met de meest prachtige smoezen over democratie en beleid en het gezond houden van de Neederlandse economie, en dit alles tot de dood erop volgt en dat mag dan ook nog allemaal. Er mag – nee, er móet - geld mee worden verdiend en carriere mee worden gemaakt. Racisme is Big Booming Business en zal daarom juist floreren. Het wordt aangemoedigd en gefinancierd en vervolgens toegeschreven aan individuen om de aandacht af te leiden van de aanstichters: politici van alle mogelijke partijen, met dank aan de massa media die deze witte-boorden-racisten gewillig en kritiekloos aan het woord laten.

Dit racisme dat ook wel heet nationalisme, kapitalisme, kolonialisme, dat moet inderdaad worden aangepakt. Hard aangepakt, om met Leers te spreken. Laten we bovenaan beginnen, bij degenen die het tot norm hebben verheven, die haat en verdeeldheid zaaien en door hun eigen wetten worden beschermd. Ja, laten we beginnen bij de aanstichters Leers en Wilders en de andere staatsracisten die zo bevoogdend met hun vingertje klaarstaan, en met hun verhullende taalgebruik en bureaucratische web van regels en wetten hun racisme weten te camoufleren. Ze zijn te laf om ervoor uit te komen, maar de jacht is er niet minder om. De angst onder de slachtoffers is zo groot dat zij zichzelf liever ombrengen. Maar niet getreurd, als je gedeporteerd wordt, heb je je bek te houden, maar als je de kroeg niet in kunt, mag je wel aangifte komen doen. Wel even je ID bewijs meebrengen. Je zou wel eens 'illegaal' kunnen zijn...

Joke Kaviaar, 18 april 2012

Dodenlijst Fort Neederland