home


STOP DEPORTATIES!
Een statement tegen de stilte
STOP DEPORTATIONS!
A Statement against the silence

Allerlaatste laatste update van deze pagina:15 juni 2007

Per 2 juli 2007
is deze pagina
archiefmateriaal.

De huidige berichten-pagina vind je hier

Readings/performances
Recent nieuws
Div. Links

Joke Kaviaar, okt. 2005 - foto: Bram Budel


- Readings/performances/voordrachten
(archief: 2004 / 2005 / 2006)


- 18 februari
Utrecht, 2e ontmoetings- en discussie-dag van de Stichting Buitenlandse Partner, in Trianon, Oudegracht 252, aanvang 11.30

Nieuwe optredens boeken kun je via mijzelf of uitg. Het Zinkend Schip, zie ook: hetzinkendschip.web-log.nl.

"STOP DEPORTATIES!"

(foto genomen tijdens demonstratie bij Ter Apel oprotcentrum 5 juni 2005, door H. Brinkman)


back to begin
Home

LAAT ZE WAKKER LIGGEN VOORTAAN!
"Neer de hekken van nationale grootheidswaan!"

Recente berichten, 2007

15/06/07: Klassejustitie!

We moesten weer eens voorkomen vandaag. Nu komt dat wel vaker voor, dus op zich niks bijzonders. Ditmaal was het vanwege de blokkade van een tijdje geleden in Heerhugowaard. Ziehier het
verslag van de rechtszaak. Ziehier de bijbehorende procesverklaring. Meer wil ik er niet over kwijt, want het doet er eigenlijk allemaal niet zoveel toe wat een dienaar van de staat allemaal beweert en wat een rechter besluit over wat ik allemaal doe of zeg. Wat me pas echt kwaad maakt is het vonnis vandaag over Ahmed Isa, die van de Schipholbrand wordt beschuldigd. 3 jaar heeft die jongen gekregen wegens 'opzettelijke brandstichting de dood tot gevolg hebbende' of zo'n soort formulering. De rechtbank hanteert de meest kromme redenering, dat die arme jongen het geweten moest hebben dat die bajes toch wel erg snel in de fik kon gaan. Een uitgebreider stuk in reactie hierop ga ik nog schrijven dus ik ga hier nu niet al m'n kruit zitten verschieten, anders dan schande, schande, schande! De zondebok is gebrandmerkt en meteen weer weggestopt. Maar volgens mij waren het nog altijd de ministers Dekker, Donner en Verdonk die wisten dat die bajes brandgevaarlijk was want daar was herhaaldelijk op gewezen. Voor Ahmed Isa is dat niet meer dan een verzachtende omstandigheid. Dat, en het feit dat hij al acht maanden in isolatie heeft doorgebracht tijdens zijn voorarrest. Je reinste klassejustitie. wordt vervolgd...
Verder wordt deze website weer eens druk bezocht door allerlei politie- justitie- en inlichtingenvolk de laatste dagen. Bij de politie is vooral het nieuwe gedicht AGENT VAN DE STAAT erg populair. Verplichte kost dus.

8/05/07: De rechter, de politiestaat, en het kamp
Een turbulente week gehad. Het begon met het wraken van de rechter die de zaak behandelde van de blokkade van Schiphol Oost op 25 oktober vorig jaar. Anderen kregen al twee weken voorwaardelijk. Dat alleen al was reden om de hanging judge te wraken. Plus het feit dat de zaak werd behandeld op de 'plaats delict', so to speak. Donderdag behandelt de wrakingskamer de wraking, want die hardliner trok zich niet vrijwillig terug.
Op naar Utrecht dan, voor een fietsdemonstratie. Die duurde niet lang; de politiestaat liet zich van zijn beste kant zien ter gelegenheid van 5 mei, bevrijdingsdag, want de fietskaravaan eindigde in het gerechtsgebouw van betreffende plaats.
Maar dát was niet de bedoeling! Aan het hele avontuur heb ik pijnlijke polsen en blauwe plekken overgehouden. Natuurlijk moesten die plastic rotboeien veel te strak om en vooral lang blijven zitten. Mijn rechterhand was paars geworden, maar gelukkig... ik kan nog schrijven, een kneuzing en zenuwontsteking ten spijt. De Utrechtse smeris kan een dikke klacht verwachten en met mij van nog 104 mensen. Zaterdagnacht rond een uur of één weer vrij na vele uren met 13 vrouwen op 2eneenhalf bij 2eneenhalf meter te hebben doorgebracht. Benauwd, want zonder ventilatie.
ZIEHIER VOOR UITVOERIG VERSLAG.
ZIEHIER VOOR EEN FILM OVER DEZE MASSA-ARRESTATIE.
Zondag meteen weer op pad voor lawaaidemo en burgerinspectie van Kamp Zeist. Binnen twaalf uur na vrijlating de avond ervoor dientengevolge alweer ingerekend, want over het hek gaan schijnt verboden te zijn. We zijn er echter wel in geslaagd een deel van het terrein te bekijken dat anders niet te zien is, en een spandoek in het zicht van de gevangenen aldaar op te hangen met de tekst "Sluit Kamp Zeist!". Het had weinig gescheeld of we hadden ons zelfs een weg naar binnen gebaand, het terrein op van het feitelijke Kamp Zeist. Maar helaas, daar stonden ze met hun honden. Volgende keer beter. Even later kwam de Kmar en nodigde ons dus uit voor een verblijf in het naburig staatshotel, dat ditmaal slechts enkele uren duurde.
Dit alles hierboven zo even snel beschreven staat al op het internet, vandaar dat ik het kort hou. Volg voor details e.d. de aangebrachte links. Wordt vervolgd.

2/05/07: Keep up the good work!
In Dordrecht is de eerste van de nieuwe bajesboten in gebruik genomen. Dat was gisteren. Dus wij staan bij een druk kruispunt te picketen tegen die boot. Achter de hekken op het terrein op de kade voor die boot had zich een flinke veestapel geuniformeerden verzameld. Er waren er van Securiknor, van justitie, en van de dienst jacht op illegalen (ookwel politie genoemd). ME uniformen waren zichbaar op het terrein, door het zwarte gaas heen, had ik al een uurtje voor de picket vastgesteld. Nauwlettend hielden ze een oogje in het zeil, en liepen achter de hekken mee, hun lange latten bungelend langs de benen. Anyway, we staan dus te picketen op dat kruispunt. Er was veel sympathie vanuit het voor stoplichten wachtend verkeer. De enkele schreeuwlelijk daargelaten. Wat een geweldig volksempfinden weer. Nu ja. Toch nog maar even teruggelopen naar die boot, want de picket was niet echt dichtbij de boot, dan zou niemand het zien namelijk.

Daar waren de heren premiejagers niet blij mee! Ontzet sprak oom agent mij aan, in de hoop op een reactie. Maar nee. Het afzetlint spannen voor de poort ging door, net als het plakken van posters met de tekst "Bajesboot blijft dicht wegens schending mensenrechten". Ze hadden vast het liefst die poort opengegooid om ons naar binnen te sleuren, maar jammer jammer, er was pers bij. Dan maar even geen politiegeweld, zoals dat tegen mensen zonder papieren wel zo gebruikelijk is in de donkere hoekjes. Stiekem, onverwacht, het liefst om zes uur 's morgens.
Tot zover dit. Ziehier het verslag op Indymedia.

Nee, dan de Zaanse boten! Die werden met een stevig actiebezoek verrast (verslag). De hermandad had geheel het nakijken terwijl een gigastuk buitenhek in stukken en vervolgens plat ging. Dat is nog eens het betere werk. Keep up the good work en gaat zo voort! Een ieder die dacht op die dag ingerekend te worden zat later die middag op een terrasje, in een park of waar dan ook. Wat is dat toch met die politiestaat tegenwoordig? Niet effe ingrijpen, terrein afsluiten, industriegebied afzetten, bussen klemrijden, niets van dat al. Alweer: als het om mensen zonder papieren gaat, kunnen ze dat soort dingen wel. Laf, laf en nog eens laf! Koks uit een keuken van een ideëel restaurant trekken. Wat hebben die nu weer misdaan? Ik kots op al die mensen die vinden dat dit terecht is! Op hun vertegenwoordigers en uitvoerders, die racisme en nationalisme en vreemdelingenhaat hoog in het vaandel voeren en dat nog normaal vinden ook. Daarom: haalt de hekken neer, laat de onthekking van de Zaanse bajesboten Zaanse Schande nog slechts het begin zijn van een wereld met open grenzen en open geesten!

Koud deze woorden uitgesproken en opgeschreven, vinden ineens invallen plaats en worden drie mensen opgepakt, een paar anderen trof men niet thuis. Wat een daadkracht! Ruim twee weken later... en dan nog de verkeerden oppakken ook!

...dan hebben we ons maar weer eens aan de hekken van Schiphol Oost vastgeketend. Dat was de tweede keer, want die hele bajes is inmiddels alweer in gebruik. Ook van deze Stop Deportaties aktie verslag. Het schijnt dat de directeur nogal de pest in had over de blokkade. Mooi zo. 't Zal niet de laatste keer zijn, meneer!

Morgen de rechtszaak voor de vorige blokkade van Schiphol Oost. Anderen kregen er als beloning al twee weken voorwaardelijk in het staatshotel voor. 't Zal niet baten. Kom maar op, en ongetwijfeld wordt dit stukje online journal ook weer met veel interesse gelezen door allerlei ambtenaren die de wet aan hun kant hebben, snuffelend naar strafbare feiten...;

Hee, jongens; hebben jullie deze al gelezen?

4/03/07: Nee hoor, nog steeds geen "10 jaar kerker"!
Wat een google search soms al niet oplevert. Zo kwam ik bij toeval bovenstaand citaat tegen. De schrijver ervan verwonderde zich daarover, waarom mij mijn vrijheid nog wordt gegund. Haha. Ja grappig. Ik snap het ook niet: waarom 'illegalen' wel worden opgesloten, en ik niet. Wat is tenslotte het verschil? Dat vodje dat paspoort heet? Dat ik in dit drassig grondgebied ben geboren? Anyway, dat brengt me op de rechtszaken van de laatste tijd. Elke maand een blokkade, elke maand een rechtszaak, daar komt het intussen op neer. Menig OvJ zou wel willen wat die meneer of mevrouw daar schreef, want het is allemaal ook wel heel erg ernstig (aldus de ovj afgelopen maandag). Het ging over de blokkade actie bij de Rotterdamse bajesboten van afgelopen januari. Tijdens die zitting heb ik een procesverklaring voorgelezen: bevel is bevel, daar doe ik niet aan mee. En dat vindt de OvJ dus ernstig, zulke anarchie. Gelukkig maar. Dat betekent dat zo'n blokkade, zoals ook bij Kamp Zeist en vorige week in Heerhugowaard, goed in de weg zit en dat is wat mij betreft de bedoeling.
Daags na deze zitting moest ik nog bij de kantonrechter in Rotterdam zijn. Dat ging nog over mijn weigering een ID te tonen tijdens een jubelactie van het Rita Promotie Team. De zitting van de kantonrechter liep enorm uit. Of ik maar even anderhalf uur wilde wachten. Toen dat nog langer dreigde te gaan duren, liep ik die zaal maar eens binnen... Wat een lopende band werk, wat een rechtspraak! AHUM!
Een jonge knul, verlegen, die moeilijk uit zijn woorden kwam, werd afgebekt, er werd over hem heen gewalst, de OvJ en de rechter jasten zijn zaak erdoorheen, er werd gevonnist, en hup, de volgende. Wat een tijdverspilling! Ik heb de hele bende gelaten voor wat het was en ben weggegaan. Eigenlijk had ik taart voor die rechter moeten gaan halen.. ;-)

5/02/07: We zijn van Verdonk af, Verdonk (en de nieuwe regering) nog niet van mij ;-)
Gefeliciteerd! Voor veel mensen die ik afgelopen jaren heb gesproken mag dat even gezegd. Een generaal pardon. Goed voor hen. Natuurlijk nog niet het einde van de strijd, maar alleen een ander deksel op de doofpot van dit racistische 'vreemdelingenbeleid'.
Acties van het afgelopen jaar waren behalve tegen detentiecentra veelal gericht op de persoon van Rita Verdonk, die nu pissig is over dat pardon. Eén zo'n actie, in Rijswijk bij een spreekbeurt van Verdonk, leidde tot de zoveelste rechtszaak.
Hiervoor hadden we getuigen laten oproepen. Het waren de twee anonieme, onder nummer opgevoerde DKDB'ers (dienst koninklijke en diplomatiek beveiliging, maakt deel uit van de marechaussee) die ons hadden opgepakt, en Rita Verdonk zelf. Daarnaast hadden we het filmpje van Reageerbuis in de rechtszaal, om te laten zien dat het hier ging om een soort toneelstuk, waarbij ondergetekende als gearresteerde 'illegaal' aan Rita zou worden overgedragen. Niks geen ingang blokkeren en al dat soort van dingen. Niks geen bevelen om te negeren gehoord, en hoe konden wij nu weten dat die mannen in burger ambtenaren waren?? Het konden wel particuliere beveiligers zijn!
Anyway, getuigen waren geen van allen opgeroepen door de OvJ. Het filmpje werd vertoond en de rechter besloot de zaak aan te houden en voor de volgende keer die lui van de DKDB op te roepen. Verdonk 'voorlopig' niet.
Voor de rechtszaak rond de reddingsboei van de Bibby Kalmar is het OM niet in beroep gegaan. De foto's van de burgerinspectie krijg ik terug. Daar ging ik vandaag eens achteraan bellen. Ze zeggen dat er een brief over komt. 't Zal me benieuwen... Hetzelfde geldt voor al die inbeslaggenomen spullen na de Schiphol Oost blokkade. Krijg ik ook terug. Moet wachten op een brief ("Ik kan u niet zeggen hoe lang dat duurt, het is al heel wat dat ik die informatie hier terug kan vinden," zo werd me medegedeeld).
Stelletje dieven!

27/01/07: Oh ja.. en een gelukkig nieuwjaar nog..
Wie dacht dat ik de afgelopen maanden van het strijdtoneel was verdwenen, door wat voor een oorzaak dan ook, had het bij het verkeerde eind. Nee, integendeel! Het was door al die - niet altijd even zichtbare - activiteit dat ik er niet toe kwam om dit stukje website goed bij te houden. Verder houdt justitie me nogal bezig met dagvaardingen, rechtszaken en dat soort gedoe.
Dat krijg je ervan! Het is vooral allemaal nogal saai maar toch is het nodig om er wat aandacht aan te besteden en de zittingen bij te wonen. Wat betreft het schrijven, levert dit vooral procesverklaringen op. Elke zitting weer een nieuwe schrijven, da's ook een kunst hoor. Het wordt nog eens een nieuw literair genre als het in dit tempo doorgaat.
Gisteren had ik er ook weer zo eentje. In Den Haag werd ik geacht voor een politierechter te verschijnen. Dit vanwege twee acties. De eerste dateerde inmiddels van maart vorig jaar, toen Rita Verdonk bijna op levensgevaarlijke wijze werd omsingeld door wc-papier teneinde een sanitair cordon te bewerkstelligen. Het dossier over deze zaak, speciaal daartoe door de politie samengesteld, was om te brullen van het lachen. Allereerst had de politie een domme fout gemaakt, waardoor veroordeling gisteren niet mogelijk bleek. Daarnaast meende men twee publicaties erover op Indymedia, de aankondiging en het verslag, als bewijs aan te kunnen voeren (op de rechtszitting haalde men daarbij ook nog eens deze website en Indymedia door de war!). Tot slot was de politie er kennelijk van overtuigd dat ik de taartactie tegen Fortuyn op mijn conto kon schrijven, hetgeen werd aangevoerd om mijn door en door misdadig karakter aan te geven, denk ik.
Ach, heren... ik had het graag gedaan. Maar anderen waren mij voor!
Dan de rechtszaak over de blokkade van de in aanbouw zijnde Alphen bajes. Alweer had de politie fouten gemaakt en dat resulteerde alweer in vrijspraak. Alleen niet voor alle aanklachten dus nu wordt ik geacht een boete te betalen van 150 euro (of 3 dagen staatshotel). In de zaak van vorige week over de meegenomen reddingsboei van de Dordtse bajesboot ook al 100 (of 2 dagen staatshotel), en in een andere zaak ook 100 (of 2 dagen staatshotel) maar daartegen is het OM in hoger beroep omdat ze de straf te laag vinden, ze hadden nl. 30 dagen waarvan 15 voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar geëist, waarbij ze dan eerst nog wilden proberen mij tot dwangarbeid te dwingen- ja doeii!- dat doe ik dus niet!.
Bij de rechtszaak gisteren, voor een grijs bebaarde politierechter die herhaaldelijk aandrong op het afleggen van een verklaring en het geven van antwoorden en duidelijk geïrriteerd was over mijn persoontje, waren ook nog twee politie agenten achterin de zaal aanwezig. Wat dachten ze dat ik ging doen? De rechter taarten? Met WC papier gooien? Mezelf vastketenen aan de beklaagdenbank? Niets van dat alles. De bijbehorende procesverklaring n.a.v. de Alphen bezetting kun je hier lezen. Meer leesvoer: procesverklaring bajesboten blokkades en procesverklaring reddingsboei bibby kalmar.

Recente berichten, 2006

13/11/06: Aan de vooravond van...

Moeten we het nu nog steeds over Verdonk hebben? Morgen is ze weg of nog steeds bijna weg. Zelf heb ik haar al lang ongewenst verklaard en afgekeurd.

Weg met dat ego! Laten we het over de praktijk van het Fort Europa hebben, waar iedere partij van links tot rechts in die Tweede Kamer zonder blikken of blozen achterstaat. De praktijk van uitzetbajessen voor mensen zonder papieren, die ter rechtvaardiging gelukzoeker, crimineel, of economisch asielzoeker worden genoemd.
Maar wij zijn het die allen uitbuiters zijn in ons welvarend westers bastion. Rita was er het perfecte boegbeeld voor en wil dat nog lang blijven, minister of niet. Maar de rest van de politiek is al even afkeurenswaardig, zolang er nog kampen en bajesboten zijn.

En zolang die kampen en boten er zijn, zullen er mensen zijn die zich ertegen verzetten. Zolang die er zijn, is er een staat die gaat proberen die mensen op andere gedachten te brengen. En zo komt het dat we morgen met z'n negenen naar een man of vrouw met een toga en een slabbetje moeten, die uit hoofde van iets dat rechtspraak heet ons gaat zeggen hoeveel boetes we moeten betalen, taakstraffen uitvoeren of erger... Dat gaat allemaal gebeuren in Rotjesknor, stad der eerste hollandse bajesboten, welke wij kennelijk niet hadden mogen blokkeren, getuige de oproep om daar te verschijnen. Oef! Wij sidderen nu al. Haha! Komt allen.

25/11/06: Nieuwe downloads!
Het is alweer even geleden dat ik voor het laatst nieuwe downloads aanbood. Hier zijn ze dan! Niet in de laatste plaats omdat iemand me er gisteren om vroeg. Maar ook omdat het Rita tijdperk is afgelopen en dat toch wel een beetje gevierd mag worden, al betekent dat beslist niet het einde van de strijd voor open grenzen en gelijke rechten voor migranten. Integendeel!
Daarom heb ik voor deze bundeling van opnames gekozen voor de gezamelijk titel: Open De Deuren!
Sommige opnames zijn al aardig wat jaartjes oud (de oudsten dateren van het jaar 2000), maar pasten toen al in de tijd van nu. Informatie over de opnames, wanneer en waar ze zijn gemaakt en met welke musici, vind je eveneens op de audiopagina.

24/11/06: Daags na…
Er verandert ogenschijnlijk veel, maar feitelijk helemaal niks. Zaten we maandagmorgen nog geketend aan hekken en machines van de in aanbouw zijnde 'illegalenbajes' in Alphen aan de Rijn, daags erna nog te gast bij de Alphense politie, en sommigen van ons tot gisteren, donderdagmiddag, nog; het hele verkiezingscircus is zo goed als volledig aan ons voorbijgegaan. Wat zal het ook? Het werk aan de Alphense bajes zal na onze verwijdering zijn doorgegaan 'as usual', ik zie volgend op de verkiezingsuitslag de Rotterdamse bajesboten, Kamp Zeist, en Zestienhoven nog niet plotseling sluiten met de vrijlating van alle gevangenen, en een generaal pardon voor het restant van de 26.000, daar hoor ik niemand over omdat men het liever over de normen en waarden van een vreemdelingenhaat bevorderende Gristelijke Griezel met een Harry Potter-look heeft. Nederland blijft hoe dan ook klein en bekrompen, kortzichtig en met oogkleppen op doorgaan met het meedoen aan de Europese waanvoorstelling groot, almachtig en belangrijk te zijn, koste wat het kost.
Werkgroep Stop Deportaties bezette dus voor de zesde keer op rij de toegang tot een bajesterrein. Het zal niet de laatste keer zijn. Daaraan verandert geen verkiezingsuitslag wat. Wat dat laatste betreft durf ik nog wel een voorspelling te doen: maandenlange coalitiebesprekingen leiden tot een impasse en in het voorjaar doen we het allemaal met nieuwe verkiezingen nog eens dunnetjes over. Het blijft dus nog even wachten op de opvolger van Rita, die op TV op allerlei vragen antwoordde met “geen idee”. Zo iemand vertrouwde het Nederlandse volk dus jarenlang de uitvoering van vele deportaties toe. Duidelijker kan het niet. Op zich was dat wel prettig, die duidelijkheid. Maar laten we ons door de volgende xenofobe idioot geen rad voor ogen laten draaien! Wat mij tenslotte nog heel erg spijt, is dat ik nooit in de gelegenheid ben gekomen om HypocRita op taart te trakteren in haar hoedanigheid van minister. Maar je kunt niet alles hebben en tenslotte is zij ook maar een marionet in het internationale monopoly spelletje dat wordt gespeeld. Stop Deportaties!

1/11/06: Blokkadeactie CELLENCOMPLEX SCHIPHOL OOST
Het is inmiddels een week geleden dat we ons vastketenden aan de poort en vervolgens zelf achter dat hek belandden. Daar ga ik hier verder niet over uitwijden. Lees het actieverslag maar, en EEN NACHT IN DE SCHIPHOL BAJES. Dezelfde dag werd Wietse begraven. Hij zou het een passend afscheid hebben gevonden.

23/10/06: Groot verlies: Wietse Potijk plotseling overleden
In het late voorjaar van 2005 ontmoette ik Wietse voor het eerst. Hij nam me mee langs de haarden van het 'Friese verzet' tegen het uitzetbeleid. En we gingen op bezoek bij mensen in de noodopvang in Witmarsum, het AZC in Harlingen. Daar nam hij alle tijd voor en we werden overal even hartelijk ontvangen. Hij vertelde mij dat hij eens bij Verdonk was ontboden om uit te komen leggen waarom de Friezen zich toch zo verzetten.
Na haar te hebben aangehoord, iets dat ik nooit gekund zou hebben zonder haar aan te vliegen maar hij kon dat en dat vond ik bijzonder knap, maakte hij dat zij hem aanhoorde. Wat ik ervan begreep is dat hij haar flink de mantel uitveegde, ook nadat zij kenbaar had gemaakt dat ze er geen zin meer in had. "En nu luistert u naar mij!" zou hij hebben gezegd.
Wietse was een bijzonder persoon die voor veel mensen erg veel betekende. Voor nu laat ik het bij het hieronder plaatsen van een gedicht omdat er nooit genoeg woorden kunnen zijn voor Wietse en ik dat dus niet ga proberen.

Voor een man die er altijd voor anderen was

Voorbij nu, de telefoon die gaat
en iemand aan de lijn, die huilt
“Help mij, want ik sta op straat”
Het weten wat daar achter schuilt;

De regels die een mens verruilt
voor warmte, rust, als dat bestaat
Steeds stond hij op, heeft ingeruild
zijn vrede voor 't gevecht met de staat

En toch, nog lachte hij en dronk
op recht, op toekomst, kon niet vallen
Wist dat 't verzet zo sterk, zo klonk

Zo harder dan vuurwerk kon het knallen
Zo hield hij stand, ontstak steeds de vonk
Die nog in ons midden is, voor ons allen!


Voor Wietse Potijk, overleden 20 oktober 2006
door Joke Kaviaar, met dank!, 22 oktober 2006

10/10/06, actie - reactie
Geen Stijl, kom er maar in, want ik heb jullie vreselijk gemist. En niet alleen dat. Die lekkere hatemail die ik dan krijg, die houdt het leven spannend, ik zou niet zonder meer kunnen! Nee, aktievoeren is nog niet genoeg, en toezien hoe dan mensen door bewakers van de bajesboot in elkaar worden gemept, en dan ook nog even lekker zelf mishandeld worden door de politie en opgesloten onder volkomen zotte aanklachten, zoals die van vernieling omdat politie en brandweer zonodig hekken moet slopen. Nee, ik kan er geen genoeg van krijgen. Masochist is my middlename.
Nou jongens, van mij mogen die bajesboten de fik in, maar zelf geef ik er toch de voorkeur aan dat dit in Dordrecht of Zaandam gebeurt. Die zijn nog niet in gebruik namelijk. Die luxe, die keus, die kan ík me tenminste permitteren aangezien ik in vrijheid ben aangezien ik ingezetene van dit steeds meer verrechtsende land mag zijn, een twijfelachtige eer.
Ja, Geen Stijl, kom er maar in! Het zal niet veel helpen dat jullie met duizenden tegelijk op die site van me rondhangen, want jullie zijn al te ver heen om ook maar enige empathie met je medemens te ontwikkelen. Daarom ram ik mijn mening graag door jullie strot, met dank aan Geen Stijl. No mercy. Dus, bierbuiken, onderbuiken en rechtshandig verkrampten, zet je schrap; je vraagt er zelf om, wegklikken kan ook. Neem nog maar een biertje, zet je flatscreen tv nog maar eens aan en vergaap je aan de gouden kooi waar je zelf in zit. Morgen gezond weer op en lekker aan het werk.
Get a life.
Enfin, intussen hebben we dus weer een aktie gedaan bij de bajesboot. Bewakers kunnen dat zo slecht verdragen dat zij les 1 reputatiemanagement, of was het les 2?, van Verdonk er nog even hebben bijgepakt: Zíj zijn slachtoffer, van agressieve gevangenen en slechte arbeidsomstandigheden, zó zit het! Sure jongens. Ik heb jullie aan het werk gezien. Een trap onder je reet kun je krijgen wat mij betreft. En daarna de plomp in. Worden jullie arbeidomstandigheden hierdoor nog slechter? Aggut. Neem je toch een andere baan? Een echte? Werk zat toch?

3/10/06, klacht tegen OvJ Haarlem / filmpje bajesboot bezetting
De OvJ van Haarlem zal binnenkort uit moeten leggen aan de procureur generaal waarom hij opdracht gaf aan de Boer om zo te handelen als hij deed, ik heb een klacht ingediend. Van de laatste bajesboot blokkade op 4 september in Rotterdam is een filmpje, dat vindt je hier.

30/9/06, de Boer handelt in opdracht OvJ Haarlem

De klacht die ik heb ingediend tegen brigadier de Boer is 'behandeld' door de klachtenbemiddelaar, ook een politieman kennelijk, want de brief die ik van hem heb ontvangen, komt bij de politie vandaan. In de brief staat "dat uit onderzoek is gebleken dat brigadier van politie R. de Boer met u contact heeft opgenomen in opdracht van de Officier van Justitie in het arrondissement Haarlem".
Zoals ik al vermoedde zal er dus inderdaad sprake zijn van een of ander strafrechterlijk onderzoek naar de website. Dan had de Boer dus moeten vertellen dat ik ergens van werd verdacht en waarvan dan, en me op mijn zwijgrecht moeten wijzen.
De klachtenbemiddelaar vindt het maar vreemd dat ik klaag, want ík wilde toch niet spreken met de Boer? Bijna waan ik me in een verhaal van Kafka (Iemand moet Jozef K. belasterd hebben, want...), waarin ik geacht wordt op te komen draven, zonder dat ik mag weten waarom, en vervolgens zelf een klacht moet indienen om te horen te krijgen wat de reden was, aangezien in het telefoongesprek de Boer niet verder kwam dan te zeggen dat het gaat over mijn website.
Een doe-het-zelf-onderzoek dus! Letterlijk staat er dan: "Indien u uw medewerking had verleend had u zo mogelijk op al die vragen een antwoord gekregen." Wat een waanzin. Sinds wanneer moet je medewerking verlenen aan je eigen veroordeling??
Aan het einde van de brief van klachtenbemiddelaar W. Blokker staat tenslotte nog dat behalve de Boer zelf, ook het Parket van Justitie te Haarlem een afschrift krijgt van deze beantwoordingsbrief. En zo begint dit al een aardige continueing story te worden...

29/9/06, lachen met Pichon, huilen met Verdonk
Dit begint slapstick te worden. Nog even en ik hoef zelf helemaal niks meer te doen om de publiciteit te zoeken... Het is dat er voortdurend zulke klote berichten komen over dat beleid van Rita Verdonk, anders lag ik echt te schuddebuiken. Maar het opsluiten van kinderen, het prestatiecontract voor de politie om zoveel mogelijk illegalen op te jagen en op te sluiten, het met veel geweld van hun bed lichten om vijf uur 's nachts van een Iraans gezin met twee jonge kinderen omdat ze niet terug durven naar Iran, door een gemaskerd arrestatieteam, de al vijftig dagen durende hongerstaking van een man uit Afghanistan, de brandgevaarlijkheid van uitzetcentrum Zestienhoven... Het zijn allemaal berichten die gisteren en vandaag mijn mailbox vulden.
Nee, Pichon, het is Rita Verdonk die, aldus Vlaams Belang topman Filip de Winter zelf, nauwe contacten onderhoudt met deze fascist over het asielbeleid en hoe die immigratie kan worden gestopt, die terecht zou moeten staan. In de tussentijd kunnen rechtzaken en veroordelingen mij in het licht van dit alles nooit tegenhouden: Overal om ons heen wordt het alleen maar erger met die vreemdelingenhaat, nieuwe wetten in Frankrijk en het referendum in Zwitserland getuigen ervan. En nog vinden ze de hekken niet hoog genoeg. Breek ze af, die muren en hekken. Het wordt tijd!

25/9/06, rechtszaken
Volkomen onterecht natuurlijk, maar toch gebeurt het: dagvaardingen vanwege akties. Onder het kopje rechtszaken vind je vanaf vandaag de naderende data. Ik had ze natuurlijk ook onder het kopje optredens kunnen bekendmaken, want het is eigenlijk net zoiets, maar om verwarring te vermijden doe ik het toch maar even zo!

23/9/06, aangever zocht publiciteit
De man die me mailde dat hij aangifte tegen me had gedaan, blijkt een gooi naar de eeuwige roem te hebben gedaan. Helaas voor hem mislukte dat. Dit is zijn persbericht, dat ik toevallig op het internet tegenkwam.

17/9/06, ID plicht vraagt om misbruik en Je Vrijheid Of Je Leven, Minister!
Krijtje kreeg excuses, ik een dagvaarding met twee aanklachten. Ik heb het over "de Leidse zaak" van 8 mei, toen we beiden onder valse voorwendselen preventief werden ingerekend. Het hele verhaal staat hier.
Van de politie, die me zo graag verhoren wilde, niets meer vernomen. Op de klacht nog geen reactie. Wel bezoeken politie en de ministeries van justitie, defensie, VROM, en binnenlandse zaken met enige regelemaat de website.
Een nieuw gedicht, Je Vrijheid Of Je Leven, Minister!, n.a.v. het ontkennen van verantwoordelijkheid voor de elf doden die vielen tijdens de Schipholbrand, zal ook wel weer aan een minitieuze studie naar gevaarlijke woorden worden onderworpen. Ze gaan hun gang maar.

09/9/06, klacht politieoptreden ingediend
Vandaag heb ik op advies van mijn advokaat een klacht politieoptreden ingediend bij de Zaanse burgervader, vanwege (telefonisch) lastig vallen door de politie, zonder dat duidelijk wordt gemaakt of er sprake is van enige verdenking (er is ook niks gezegd over zwijgrecht).
Verder is het afwachten. Politie zit veel op de site.
Dit wordt door de teller geregistreerd als:
'informatie en communicatie' of 'ISC Driebergen'
IP nr. 194.151.195.208.

07/9/06, website onderwerp van verhoor
...en terwijl wij ons vastketenden aan de hekken van de bajesboten in Rotterdam en vervolgens verbleven op Marconiplein alwaar ik bij binnenkomst begroet werd met "Dag mevrouw Kaviaar", wachtte brigadier De Boer gespannen op mijn komst in Zaandam. Dinsdagmiddag belde hij, en sprak de verlossende woorden die duidelijk maakten waarover dit alles ging. En dat was precies zoals ik dacht! Over deze website.
Wat ze nu precies verder van plan zijn, is alweer gissen. Was ik verdachte van iets? En zo ja, waarvan dan? In elk geval vergat de man mij te vertellen dat ik het recht had om te zwijgen. Waarvan akte! Was het een intimidatiepoging (ja altijd natuurlijk), een waarschuwing om ermee te kappen die arme Rita zo aan te vallen, want anders....?
Dat zal ik me ter harte nemen! Hier is alweer de volgende aanklacht (sinds Verdonks Grote Opruiming Is Begonnen!) tegen Rita, totdat zij bedolven onder rotte tomaten en eierstruif het Binnenhof jammerend om genade heeft verlaten, met haar trouwe hondje Piet Hein piepend en met de staart tussen de achterpoten in haar kielzog, zoals het een groot Keizerin na haar ondergang betaamt! Verdonk: Brood En Spelen!

04/9/06, Derde blokkade rotterdamse bajesboot

Natuurlijk ben ik vanmorgen niet op de 'uitnodiging' van de Zaanse politie ingegaan. Rond de tijd dat ik daar op de koffie was ontboden, was ik juist te gast bij hun collega's in Rotterdam, Marconiplein, na de inmiddels derde blokkade actie bij de Rotterdamse bajesboten. Zie het verslag. Bij binnenkomst op Marconiplein werd ik dit keer bij naam begroet. Niet zo vreemd, want het was dus de derde keer.
Naar verwachting zal de dagvaardig voor 5 oktober, vanwege de eerste twee bezettingsacties, worden uitgebreid met die van vandaag. ...wordt vervolgd dan maar weer?

03/9/06, rechtzaken en brief van politie
Wordt het 5 oktober nationale-vervolg-Joke-Kaviaar-dag? Het lijkt er op. Nauwelijks is de Dordse zitting uitgesteld omdat deze samenviel met die in Rotterdam vanwege de bajesbootbezettingen, namelijk om 9.30; nu viel de nieuwe datum voor de zitting rond de preventieve arrestatie in Leiden in de bus. 5 oktober, om 16 uur, in Den Haag. Als die lui uit Dordrecht die van hun d'r nog even tussen willen plannen, zodanig dat ik ze alle drie in één dag kan afreizen want dat scheelt reiskosten, dan zou dat mooi zijn. Ik stel voor: om een uur of twaalf. Kan dat, dames en heren van justitie? Hebben we dat gehad. Ga ik nu weer over tot de orde van de dag. De mijne, wel te verstaan.
Oh, shit. Toch niet. Er valt een brief van de politie in de bus. Of ik even wil komen opdraven, zo wordt gesommeerd. Dat staat er natuurlijk allemaal niet zo, er staat 'uitnodiging'. Leuk eufemistisch weer. Gezellig maandagmorgen 4 september op de koffie om 10 uur, bij de Zaanse smeris. De reden hiervoor staat er niet bij. Alleen: "in verband met het verstrekken van inlichtingen of voor een verhoor." Ongetwijfeld zitten de jongens en meisjes van de politie zich nu af te vragen wat het antwoord zal zijn op DE hamvraag van dit moment: komt ze of komt ze niet? Tja... Dat laat ik hen zich afvragen. Voor nu: Over tot de orde van de dag. De mijne, wel te verstaan.

19/8/06, Dordse bajesboot door solo aktie op de kaart!
Toch maar mooi gelukt met die nachtelijke escapade! De lokale pers had hier en daar wat stukjes geplaatst over iemand die met een boei was opgepakt zonder de achtergrond te vermelden. Reden voor het op 17/8 verzonden persbericht. Dit heeft geleid tot een telefonisch interview ten behoeve van een artikel in AD Dordrecht, de zaterdageditie. Het staat ook online. Hopelijk zijn er mensen in Dordrecht e.o. wakker geworden en willen die nu in aktie komen.

17/8/06, deel 2; EORG meldt toegang te krijgen tot bajesboten in Rotterdam.
In een persbericht op Indymedia meldt de EORG toegang te krijgen tot de bajesboten in Rotterdam. Een verrassende wending na de inval van vanmorgen. Ik mag de EORG gaarne feliciteren met dit behaalde resultaat, dat bereikt zal zijn dankzij eerdere acties, waar justitie behoorlijk van baalde en graag een einde aan zag. Wat mij echter verwondert is het doodzwijgen van de inval van vanmorgen. Want hoe zit dat? Is de EORG voor justitiedruk gezwicht, of justitie voor de EORG??
Verder is het merkwaardig te lezen dat de EORG mensen werft voor bezettingsacties zoals voorgaanden, al valt nog te bezien of en onder welke voorwaarden de EORG daarmee door wil gaan, want dat hangt kennelijk af van de houding van directie...
De werkgroep Stop Deportaties, verantwoordelijk voor de eerdere bezettingsacties (de EORG ondersteunde deze enkel, maar voerde ze niet uit), kondigt aan in elk geval door te gaan met bezettingsacties, los van de EORG: "Werkgroep Stop Deportaties strijdt voor sluiting van alle detentiecentra en uitzetcentra en vrijlating van deze onschuldige gevangenen en gelijke rechten voor hen en tegen de racistische immigratiepolitiek. Blokkades gaan door!"
En daar sluit ik me van harte bij aan!

17/8/06; Huiszoeking vanwege burgerinspectie en boei (zie hieronder) / persbericht.
Huiszoeking
- Dat de aktie van afgelopen maandag (zie hieronder) tot een inval zou leiden, kon ik onmogelijk bevroeden. Toch is het gebeurd. Bij de EORG. Daarbij zou gezegd zijn dat de inval verband hield met mijn burgerinspectie en medeneming boei van de Dordse bajesboot. Volkomen zot, het was immers een individuele actie van mijn persoontje. De inval moet dan ook worden gezien als intimidatie, pure repressie, en een poging om mensen die aktievoeren tegen de bajesboten tegen elkaar uit te spelen, om zo akties in de toekomst te voorkomen. Wat mijzelf betreft, zal dit mij nog altijd van geen enkele aktie in de (nabije) toekomst weerhouden. Om de schijn van betrokkenheid van de EORG bij individuele akties van mij volledig op te heffen, heb ik met ingang van heden mijn lidmaatschap aan de EORG opgezegd.
Intussen wordt mijn website andermaal door politie en justitie aan een grondig onderzoek onderworpen, zo valt waar te nemen. Daarnaast bezocht, voor het eerst sinds de eerdere bijna-aangifte van Verdonk, bureau Berenschot de site weer. Daar zit de veiligheisadviseur van Rita. Wat er nu verder te gebeuren staat, valt niet te voorspellen.
Persbericht - Inmiddels is gebleken dat lokale media wat gekscherend gepubliceerd heeft over een 'gejatte' boei, zonder te vermelden dat het hier om de boei van de bajesboot in Dordrecht ging. Ik heb dus even een persberichtje doen uitgaan over het hoe en waarom. Ik zet hem hier onder.

PERSBERICHT - NIET ZOMAAR EEN REDDINGSBOEI!

In de (lokale en regionale) media (in en rond Dordrecht) heeft een berichtje gestaan over een 42-jarige vrouw die met een reddingsboei in de Dordse haven was aangehouden. U ontvangt dit persbericht omdat u mogelijk hierover heeft gepubliceerd of vragen heeft over de gebeurtenissen.

Die 42 jarige vrouw, dat was ondergetekende, Joke Kaviaar.

Hieronder volgt de reden en achtergrond van deze gebeurtenis. De aktie was een individuele, van ondergetekende alleen, net als eerdere akties, zoals een burgerinspectie in de Zaanse bajesboten in aanbouw enige maanden geleden.

Wat (in elk geval een deel van) de berichtgeving niet heeft vermeld, is dat het hier ging om de reddingsboei van de detentieboot Bibby Kalmar (nog niet in gebruik), die in de haven van Dordrecht ligt (Malle Gat). Deze boot is vergelijkbaar met de Bibby Stockholm, één van de Rotterdamse detentieboten. De Kalmar zal in de toekomst 600 mensen, geïllegaliseerde migranten, opsluiten. De Kalmar beschikt over drie in-/uitgangen.

Tegen het fenomeen detentieboten voert schrijfster dezes al langer akties. Om de boot in Dordrecht onder de aandacht van het publiek te brengen, toog ik maandag naar Dordrecht, met als doel: burgerinspectie.

Het liefst had ik de boot ingekund, voor een geschreven verslag en foto's. Toen dit niet bleek te kunnen, maakte ik close-up foto's van de buitenkant van de boot. De politie heeft mij niet lange tijd daarna aangehouden in het bezit van de reddingsboei van de Bibby Kalmar. Bij mijn vrijlating dinsdagmiddag bleken mijn foto's in beslag genomen.

WAAROM DE BOEI?

De reddingsboei zou ook zonder tussenkomst van de politie uiteindelijk weer op het bordje van minister Donner terecht zijn gekomen, middels een aktie die de onmenselijkheid van deze manier van opsluiten zou aanklagen, alsmede het gevaar ervan: drie smalle uitgangen op 600 gevangenen in een dubbel getraliede boot, is bij brand of zinken vragen om honderden doden.

Maar de ministers Donner en Verdonk hebben van de Schipholbrand niks geleerd!

Dat de boot bij wijze van sier over een reddingsboei beschikt vind ik een sterk staaltje van schijnheiligheid, de boei beschouw ik als een boegbeeld van misdadig overheidsbeleid dat al elf doden op haar geweten heeft.

Joke Kaviaar

15/8/06; Over alweer een celinspectie, een fotocamera en een reddingsboei; Dordse bajesboot van dichtbij bekeken.
Daar gaan we weer… Het is weer een heel verhaal dat neerkomt op een burgerinspectie ditmaal bij de bajesboot in Dordrecht. En ook dit keer eindigde de inspectie weer… nu ja, lees maar. Intussen zal ik me voornemen een volgende inspectie van enig justitieel gedrocht eens niet in net zo een maar steeds een ander te laten belanden.
Volgens de verbalisant met de bloemetjesjurk zou het vast wel gemogen hebben wat ik deed (foto's maken) indien ik dat overdag gekleed in die bloemetjesjurk had gedaan. (Dus mensen; gaat allen foto's maken in Dordrecht van de bajesboot, gekleed in een bloemetjesjurk, het mag!) …Maar ik had natuurlijk geen reddingsboei mogen pikken die toebehoorde aan Donner de Almachtige, ook niet als deze zomaar ergens langs de kant van de weg had gelegen, roepend “Neem mij!”, ook al meende de Dordse kit dat ik hem zowaar en daadwerkelijk had ontvreemd van de Dordse Bibby, Piet Heins zoveelste stok- en paradepaardje! Welk een misdrijf!
Zeg het nu maar! Je hebt het gedaan, zo meenden zij, stelden mij in verzekering en lieten me vervolgens na een paar uur gaan met uitreiking ener uitnodiging bij het gerecht in dezelfde plaats, waardoor ik nu een dubbele afspraak heb; één in Rotterdam vanwege de bajesboot blokkade acties aldaar, en één in Dordrecht.
Heren, heren! De plaatsen mogen dan wel dicht bij elkaar liggen, maar beiden op 5 oktober om 9.30…?? Wat is dit? Simultaan onrecht spreken?

9/8/06; open brief aan brandweer
...of ze asjeblieft een volgende keer bij een aktie bij de bajesboten het na willen laten om te knippen, snijden, slijpen, m.a.w. zich te laten gebruiken door de politie om de aktie te breken, mensen te dreigen die in de cel zitten, dat staat dus zo'n beetje in die brief. Te lezen: hier dus. En nu maar wachten op antwoord van de meesterblusser himself!

4/8/06; Nieuw Nederlands Taartentijdperk Ingeluid!
Het was precies wat ik nodig had. Na de ervaringen bij de bajesboten van afgelopen week, zie hieronder, kon ik wel wat gekkigheid gebruiken. En die kreeg ik! Vrienden trakteerden mij op taart. En dus is bij deze het Nieuw Nederlands Taartentijdperk Ingeluid!

2/8/06; We komen terug!
Op politiebureau Marconiplein in Rotterdam noemen ze de bajesboten 'berenboten'. "Politiehumor zeker?" vroeg ik agente Jacqueline tijdens een verbale stoeipartij rond het afnemen van foto's en vingerafdrukken. "Nee, die noemen we gewoon zo," was haar verklaring.
Knap vind ik dat, iets verzinnen zonder dat je kunt uitleggen waarom. Het zegt veel over het niveau van de grote denkers op het beruchte bureau Marconiplein. Dat het bureau net zo berucht is als Warmoesstraat in Amsterdam heb ik van iemand anders vernomen. Verbazen doet het me niets.
Het verslag van de blokkade aktie die ons voor een tweede keer in de hokken van Marconiplein deed belanden, vindt je hier. Wat daar al staat, hoef ik hier niet te herhalen. Wel wil ik een ieder uitnodigen om naar dat showproces te komen op 5 oktober. Speciaal voor de gelegenheid zal ik een aanklacht schrijven tegen Verdonk en Donner en hun beleid dat mensen onder zulke beestachtige omstandigheden onder andere op de bajesboot doet belanden.
Zittend in die cel op Marconiplein zat ik daar nog het meeste mee; de wetenschap dat wij er met een paar dagen wel weer uit zouden zijn, maar dat op die boten tijdens de aktie waarschijnlijk wel weer een aantal mensen met veel geweld voor 14 dagen in de isoleer zouden zijn gesmeten omdat ze naar ons geroepen hebben.
Eén van ons heeft mogen smaken hoe ze op die boten omgaan met mensen toen bewakers in ME tenue hem kwamen in elkaar rammen omdat hij lawaai maakte. Hij had het geluk de volgende dag zelf lopend naar het ziekenhuis te kunnen. Je zal maar vastzitten op die bajesboot voor maanden en maanden, totaal overgeleverd aan de fascistische methodes die ze er hanteren!
Op het politiebureau Marconiplein zijn ze overigens ook niet blij met herrie, zo mocht ik ondervinden. Het had weinig gescheeld of ik had de nacht in het felle licht in dat hok van anderhalf bij twee op dat houten bankje moeten doorbrengen, als zijnde afstraffing voor mijn gebons en geroep. Daartegen protesteren hielp gelukkig. Andere arrestanten kregen nog wel meer te verduren, maar ook dat kun je dus lezen op indymedia.
Laat het duidelijk zijn aan justitie en de beesten van Marconiplein: we komen terug. Hoe en wanneer mogen ze afwachten. Zich erop voorbereiden kunnen ze niet. Dat de volledige blokkade van de hoofdingang naar de bajesboten door de afranseling van één van ons mislukte, was het gevolg van pure pech. Ze stonden namelijk nog klaar voor herrie op de boten, omdat er veel deportaties waren die dag, zo heb ik vernomen. Maar waar zij de deportaties in handen hebben, hebben wij ons verzet in handen.
Met andere woorden: Maak je borst maar nat, Donner en Verdonk! Tegen ons protest is geen hek of muur bestand!

18/7/06; Dagvaarding Leidse repressie
Het is me wat. Het justitie circus heeft ervoor gekozen om de één, Krijtje, niet te dagvaarden, en de andere wel. (zie: HIER het hele verhaal)
Je raadt het al. Schrijfster dezes is de klos. Vandaag kreeg ik binnen: een dagvaarding wegens art. 184.1 (niet opvolgen van bevel en dat soort gelul) en art. 447e & art. 2 ID Plicht (ID weigeren). Krijtje kreeg een brief dat haar zaak wegens art. 184.1 wordt geseponeerd, waarmee justitie nu doet alsof het hen toen niet om de ID plicht ging!
Dat krijg je ervan als je het voor een ander opneemt. Het zal me een volgende keer overigens niet weerhouden. Op 18 augustus vindt dit optreden plaats voor de politierechter te Den Haag. Komt allen en neem taart mee.

03/7/06; Nóg niet af van die Bak Ellende?!
Nop. Ze zitten er nog. Naar verluidt zou Balk-en-ende in besloten kring dit dankwoord aan de koningin hebben uitgesproken!

29/6/06; Mea Culpa! Bij de val van Bak Ellende II
Alweer twee weken geleden sinds mijn laatste entry hier. De gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op. Afgelopen zondag en maandag voerden we nog aktie bij de bajesboten in Rotterdam. Dat leverde me maandag weer een dagje kost en inwoning bij de uitvoerders der wet op. Urenlang dacht men er met een NN4 te maken te hebben, maar surprise surprise, het was die sta-in-de-weg van een Kaviaar weer!
Met alle mogelijke middelen werd geprobeerd om ons van gedachten te doen veranderen; Dreigen, intimideren, belediging, vernedering. Gelukkig bleef ons ernstig fysiek geweld bespaard.
Zo, maar dan erger, moet het dagelijks zijn als je in die bajesboten zit, want ach, wie luistert er nu? Nou, wij dus! En dat zullen we blijven doen, ook na Rita, ook na Piet-Hein, ook na JP. Want de politiek is nooit te vertrouwen. Links of rechts: het is om het eigen hachje te doen, de carrière. U kunt mij nog meer vertellen.
Daarom: Einde? ...maar dan niet voor iedereen. Opdat de messen geslepen blijven!

15/6/06; Bouwen aan de bajes van Babel / Rita deporteert in stilte door
Het is inmiddels twee weken geleden dat Rita verloor van Rutte. Via onbekenden viel mij haar oorspronkelijke verliezerstoespraak in handen. Intussen zijn we volop in aktie tegen de bajesboten. Na de eerste door EORG geïnitieerde manifestatie op 28 mei in Rotterdam staat nu een tweede gepland. Voor 25 juni. Het initiatief is omarmd door mensen uit Rotterdam die er nu een demonstratie door Rotterdam aan vastknopen. Zo moeten we vooral doorgaan met ageren tegen de Westerse migratiepolitiek en de gevolgen ervan. Zoals het opsluiten van onschuldige mensen.
De grootste mensensmokkelaars zitten in het parlement! Verdonk en Donner voorop. Ben benieuwd wanneer Donner van plan is in Zaanstad de nu nog in aanbouw zijnde bajesboten te openen... Bouwen aan de bajes van Babel heet het stuk waarmee ik mensen hoop te vinden die zich lokaal tegen die gedrochten wil verzetten.
Weg met alle grenzen, vrijheid van beweging voor een ieder! Daar is het IOM het vast niet mee eens. Vandaar ongetwijfeld hun bezoek aan deze website. Bij de Fabel van Illegaal weten ze een hoop over deze zich zo humaan voordoende club, die het deportatiebeleid faciliteert. Ziehier.

Zelf ben ik intussen ook alvast begonnen aan een pagina verhalen uit de bajesboten, hetgeen mogelijk het begin zal zijn van een zwartboek. Ook het komitee sluit Kamp Zeist is met een zwartboek bezig. Want terwijl Rita haar wonden likt, vernietigt zij levens van anderen.
Een bezoeker aan deze website beweert intussen in een aan mij verzonden e-mail aangifte tegen me te hebben gedaan. Hij had zich de moeite kunnen besparen! Niet alleen vertelde hij de politie iets dat ze allang weten; hij zorgt er eveneens voor dat het mij vastberadener maakt om alle ellende die Rita Verdonk veroorzaakt en waarvoor zij hoofdelijk verantwoordelijk is, naar buiten te brengen! Zolang er zulke domme, egoïstische mensen zijn, die blindelings achter een tiran als Verdonk blijven aanhobbelen vanwege hun eigenbelang, is er nog genoeg werk aan de winkel!

29/5/06; Drijvende doodskisten...
Had ik het de vorige keer nog over de Zaanse politie met een briefing, nu mocht ik weer bij ze te gast zijn. Dit n.a.v. een door mij verrichte burgerinspectie in de Zaanse bajesboten.
Daags na mijn onvrijwillig verblijf, douche en ontbijt inbegrepen, ontmoette ik twee mensen die mij van alles konden vertellen over de Rotterdamse bajesboten. Aanleiding voor een nieuwe pagina, waar allereerst het verslag van die ontmoeting op staat, maar waar in de toekomst nog meer pagina's over de toestanden in de bajesboten aan zullen komen te hangen. Begin HIER te lezen over de bajesboten, om te beginnen die in Rotterdam.
Intussen drong alweer de tijd voor een column bij Konfrontatie, en die gaat natuurlijk ook weer over die verrekte bajesboten en hoe mijn inspectie mijzelf weer eens achter gesloten deuren deed belanden. Maar vooralsnog is deze gekke protestdichter weer op vrije voeten.
De column "Zaans Meisje en de Drijvende Doodskisten" is inmiddels ook HIER op mijn eigen site te vinden.

12/5/06; Een briefing bij de Zaanse politie...
Tjonge jonge... Ze hebben het er maar druk mee. Een week na het Leidse misbruik der ID plicht vermaakt de Zaanse hermandad zich thans met mijn website. Dat blijkt uit de teller die de bezoekers van deze website bijhoudt. Menig lokaal speurneusje bezoekt vanaf een link op de interne webserver alhier diverse pagina's, op zoek naar... wat? Aanwijzingen voor toekomstige akties? Strafbare uitlatingen door mij op schrift gesteld? Beetje kinderachtig dat ze me niet mee laten lezen in de briefing, tenslotte is mijn website ook openbaar. Maar vast een stuk spannender om te lezen dan hun eigen briefing.
Wordt vervolgd, zullen we maar zeggen...

09/5/06;
Misbruik ID plicht
Een ontmoeting achter het station in Leiden eindigde op maandagavond 8 mei in de cel. De politie van de sleutelstad moest zonodig alles op alles zetten om Rita Verdonk te beschermen tegen picketers.
Groot gelijk hebben ze! De maatschappij, en daarmee wordt bedoeld Verdonk en consorten, moet natuurlijk beschermd worden tegen staatsgevaarlijke individuen als wij. Na vier en een half uur in een hok van nog geen anderhalf bij tweeëneenhalf meter tussen de wit betegelde muren te hebben doorgebracht, mochten wij weer gaan.
Ons beider verslag staat hier.

21/4/06; Zaans meisje op pad
Pas op, gevaarlijk! Er kan met boter worden gegooid! Zo ongeveer was de reactie bij het stadhuis toen ik daar in Zaanse klederdracht naar binnen wilde om boter bij de vis uit te delen. Enfin, ik zal het kort houden hier. Het staat namelijk allemaal al op Indymedia!

17/4/06; ingebruikname bajesboten Zaandam
Volgens het NHD gaat binnenkort het CWI Zaanstad beginnen met het werven van bewakers voor de bajesboten. De deadline is 1 juli, volgens het NHD, dan zouden de boten "operationeel" moeten zijn. Intussen ontdekte ik foto's van de bajesboten in aanbouw gemaakt door mensen van de SP in Zaanstad, op de site van de SP Zaanstad gezet op 29 maart. Het blijft me een raadsel hoe de SP fractie van Zaanstad het in hun hoofd haalt daarmee in te stemmen! Ze kunnen notabene zèlf zien ik wat voor kleine K.U.T.cellen die mensen straks worden opgesloten. Alleen al dáárom had het NEE! moeten zijn...
Verder valt nog te melden dat dat Verdonkte nieuwe Zaanse college aanstaande donderdag de 20e wordt geïnstalleerd.

14/4/06; 1. Publicatie van door wethouder gecensureerde reactie
Op de pagina Boter Bij De Vis! heb ik de door wethouder Egberts verwijderde reactie van Astrid Essed gepubliceerd. En wel hierom:
Reacties op een log, door de wethouder daags na 'het visincident' geschreven, werden stelselmatig verwijderd. De schrijvers ervan kregen een IP ban. Dit betrof niet alleen reacties van mij maar ook van anderen.

Eén van de verwijderde reacties was die van Astrid Essed, een schrijfster die er om bekend staat in correcte taal goed gemotiveerde en uitvoerig onderbouwde stukken en brieven te schrijven.
Ik publiceer haar reactie nu, opdat duidelijk moge zijn dat de scheldbrief, zoals hij het zelf noemt, die Wessel Koopmans publiceerde op Indymedia, niet zomaar uit de lucht kwam vallen. Daarmee is zijn reactie niet fraai te noemen, maar daar is hij zelf al achter, scroll maar verder naar beneden op Indymedia.
Overigens, ik plaats geen linken naar het weblog van Egberts met de bedoeling die man zijn huid vol te laten schelden. Dat is namelijk te simpel. Schelden kan iedereen, maar heeft geen inhoud.
Zeg Egberts echter gerust de waarheid, hoe je erover denkt. De inhoud van je mail is uiteraard je eigen verantwoordelijkheid.
Ik hoop dat Egberts, opnieuw wethouder in het nieuwe college waarin ook de SP na een JA stem voor de bajesboten heeft plaatsgenomen, de vrijheid van meningsuiting toch nog gaat respecteren...

14/4/06; 2. Krijgt Egberts nog taart van Kaviaar?
Dat heb ik immers eerder aangekondigd. Probleem is, dan mag ik wel een hele banketbakkerij meebrengen. Egberts is namelijk niet in zijn eentje verantwoordelijk. Wat te denken van de fractie van vijf van de SP? Ook zij deden geen boter bij de vis! Dat zijn al zes taarten! Wat te denken van de rest van de gemeenteraad, drie raadsleden waaronder twee van Rosa uitgezonderd?
Ik hoop dus dat Donner naar de Zaan komt. Dan is de taart voor hem, de hoofdverantwoordelijke, die aan de touwtjes van Egberts en andere lagere dienaren trekt!

11/4/06; SP Zaanstad in college B&W, dat verklaart een hoop!
...en eigenlijk valt er verder niet echt veel aan toe te voegen, behalve dat dit zaakje al stonk voor ik met die vis het stadhuis inliep, nog steeds stinkt en nog lang zal nastinken! Het zou de SP namelijk niet gelukt zijn als ze tegen Egberts waren ingegaan en NEE tegen de bajesboten hadden gezegd. En als ze niet achter de zieligdoenerij van Egberts aan waren gehold in verklaren dat de visaktie bedreiging was en geweld. Een verklaring die niet wordt ingetrokken, ook al zijn ze op de hoogte van het tegendeel.
Maar dat is niet waar ik me het meest druk over maak. Van mij part hadden ze me voor terrorist uitgemaakt. Ik slaap er geen uurtje minder om. Als ze maar NEE hadden gezegd tegen die bajesboten! Want dit is KOEHANDEL! Over de ruggen van onschuldige mensen die eerst geïllegaliseerd werden en dan opgesloten, in het college gaan zitten en een wethouder leveren die lekker naast Egberts in het pluche kan plaatsnemen! En dat opsluiten van illegalen, én - zo blijkt uit informatie van vluchtelingenwerk - daaronder ook uitgeprocedeerde asielzoekers, dat vindt de SP prima, als het maar netjes gebeurt.

Ik roep SP leden op hun lidmaatschap op te zeggen. Macht corrumpeert, zo zie je maar weer!

10/4/06; Het (ge)weten van de SP en "Rita Op Ramkoers"
De SP is met een verklaring gekomen voor haar VOORstem voor de bajesboten. Deze is te vinden op de website van de SP Zaanstad, maar ook op Indymedia. Wil je het lezen, ga dan naar Indymedia en volg de ontstane discussie. Interessant is ook het log van een van de raadsleden van Rosa, Erik Schaap, in verband met de bajesboten: Rosa nam de moeite om langs andere wegen wèl de waarheid aan het licht te brengen, slaagde daarin, en handelde ernaar, met een TEGEN-de-bajesboten-stem.
Wethouder Egberts, u weet wel, die ik op vis trakteerde, heeft intussen de reactie mogelijkheid van zijn weblog gehaald. Hij is al die kritici die hij steeds moet censureren en IP bannen moe. Zelf heb ik inmiddels het beloofde stuk over de kandidaatstelling van Verdonk voor het voorzitterschap van de VVD geschreven. Het heet: "Rita Op Ramkoers" en is reeds te vinden op de website van Konfrontatie.

8/4/06; Bajesboten komen er & Mc Carthy tijdperk aan de Zaan, deel 2.
Gisteren meldde ik het al. Die rotboten komen er. Vandaag nog maar eens gekeken of de SP al een verklaring wenst af te geven over dat bizarre stemgedrag van ze, een fractie van 5 man/vrouw sterk. Maar nee. Niets. Helemaal niets. Haastten zij zich eerst nog om een zak vis te veroordelen als dreigen en geweld, nu zwijgen zij in alle talen, doen of hun neus bloedt, hebben het over van alles en nog wat, maar niet over hun voorstem voor de bajesboten.
Dan maar eens kijken op het weblog van Anna de Groot. Oh nee. Kan niet. Daar is nog altijd mijn IP gebanned, net als bij wethouder Egberts. Erg opvallend. Je zou haast een stiekeme verhouding tussen die twee gaan vermoeden.
Vandaag plaatste ik het nieuws op Indymedia en al snel reageert er iemand verbaast, kan het haast niet geloven. Nou, geloof het maar!
Enfin, even met proxy bij Anna de Groot gekeken, maar ook daar geen verklaring.
Intussen is een journalist van NHD Dagblad Zaanstreek zo vriendelijk geweest om mij in de krant het woord te geven. Resultaat, een niet onaardig interview in de krant van Zaterdag. De gelegenheid om 1. uitleg over de praktische bedoeling van de aktie te geven, 2. zonneklaar te laten zijn dat All Included er toch echt niets mee te maken had, 3. de stank van de bajesboten van de krantenpagina te laten druipen, en 4. de hele Zaanstreek te laten weten wat de SP heeft geflikt.
De Zaanse politiek, Egberts voorop, zal nu wel (weer) in rep en roer zijn. Temeer daar de waarheid, IP bans ten spijt, toch is boven gekomen. In de krant nog wel. En daar heb ik meer mensen mee weten te bereiken dan met die lullige weglogjes van hen, of mijn eigen bescheiden websiteje.

7/4/06; Bajesboten komen er & Mc Carthy tijdperk aan de Zaan.
Met alleen de tegenstemmen van Rosa en Democratisch Zaanstad is de raad, als mosterd na de maaltijd, nog even akkoord gegaan met het opsluiten van onschuldige mensen, ook wel 'illegalen' genoemd in bajesboten in de Zaanse Isaac Baarthaven. Het verbaast me niets. Wat me wel wat verbaast is het voorstemmen door de SP. Hun verklaring, nog van daags na 'Het Visincident', kon ik trouwens enige tijd alleen via een proxyserver lezen. Ook IP gebanned? Intussen censureert Egberts meer kritische stemmen op zijn weblog en bant ook van hen het IP adres. Heeft die man de hele dag niks beters te doen?
Welaan, ik doe niet aan IP bans. Iedereen mag lezen wat ik schrijf. Openheid. Je moet er maar voor zijn.

Een duidelijk standpunt over de bajesboten neemt de SP niet in. Wel over de visaktie, want dat is natuurlijk geweld…

Geen duidelijk standpunt dus. Dit i.t.t. in een eerder mij verzonden mail door Anna de Groot van de SP. Daarin staat: “De SP is echter tegen het opsluiten van niet- criminelen. Tegen het verantwoord opsluiten van misdadigers heeft zij geen bezwaar. Behoudens dat niet-criminelen er niet opgesloten mogen worden, stelt de SP zich op het standpunt dat criminelen ook in detentieboten mogen worden opgesloten, mits op humane wijze en zonder dat een en ander voor hen gevaar oplevert (denk aan brand en overige omstandigheden)”.

Het lijkt erop dat de SP gezwicht is voor al die mooipraterij of gewoon te goed bevriend is met die arme Egberts, die er op de foto, die nu ook in Vrij Nederland staat, anders helemaal niet zo weerloos en zielig uitziet. Geweld, dat is wat onze overheid onschuldigen aandoet.Zolang de SP dat niet ziet zal het me dus een zorg zijn wat de SP van mijn visaktie denkt. Overigens is een verklaring over de wijze van stemmen in de raad nog niet te vinden bij de SP.

5/4/06; 1. Zieke politiek in de Zaanstreek; de vis wordt duur betaald.

Dat had ik nooit mogen doen, die vis! Er wordt gereageerd alsof ik een moordaanslag op die man heb gepleegd. Wethouder Egberts is zó verontwaardigd dat hij op zijn weblog wat af raaskalt! Was eerst All Included de gebeten hond, nu gaat hij er tekeer tegen de lokale partij Rosa. Die heeft het ook al helemaal verbruid. Pas op! Besmettelijk! Het is zeer gevaarlijk om in het Zaans politiek landschap ook maar een woord met schrijfster dezes te wisselen! Erger nog, in mijn nabijheid loop je al de meest akelige ziektes op. Vooral geen hand geven! Niet kijken! Doe je dat toch, ben je het ook maar enigzins eens met wat ik te vertellen heb, zoals Astrid Essed ondervond, dan rest Egberts nog een laatste middel: dat van de censuur!

Jaja. Meneer heeft een weblog. En uiteraard schrijft hij daar de alleraardigste stukjes op. Vol onwaarheden die hij feiten noemt. Dus reageerde ik en weerlegde met feiten en argumenten zijn leugens. Dat beviel hem niet. Dus werd mijn reactie, die netjes en wel zo eerlijk op mijn eigen naam, van e-mail adres en website was voorzien, verwijderd én mijn IP gebanned. En ik had hem niet eens voor rotte vis uitgemaakt! Helaas heb ik die eerste reactie niet bewaard, want dit had ik niet verwacht. Maar geen nood! Met een proxyserver was een tweede reactie zo geplaatst:

Meneer Egberts,

Erg zwak vind ik het om mijn reactie te verwijderen en mijn IP te bannen. Vrijheid van meningsuiting is een mooi goed, maar niet voor de u niet welgevallige meningen. En ook niet voor iemand die uw leugens weerlegt, namelijk de leugen dat All Included betrokken zou zijn en die ik met argumenten en feiten weerlegde. En de leugen dat u met vis bekogeld zou zijn, hetgeen niet waar is, feitelijk niet. En het was ook nooit de bedoeling.

Stel u voor dat uw lezers daar kennis van nemen!

Ook erg zwak van u om u af te reageren op allerlei andere mensen om mijn persoonlijke actie. Vooral een politieke zet natuurlijk, het slachtoffer uithangen. Een bekende strategie om mensen buiten spel te zetten en het ergens anders over te hebben. Erg doorzichtig.

verder..

U heeft geschreven, en weer weggehaald, dat u het gesprek wel wou aangaan. Hoezo? U heeft op mijn mails slechts één keer gereageerd met een nietszeggend volhouden van het PvdA standpunt dat het okee is om onschuldige mensen ('illegalen') om te sluiten. Verder heette het: "komt u maar naar de vergadering". Een vergadering waar niet kon worden ingesproken. Een vergadering waarin alles al was voorgekookt. De beslissing is immers al lang genomen, de vrijstellingsprocedure loopt. Van justitie kunt u echt geen garanties krijgen dat er geen uitgeprocedeerden komen, al doen ze alsof. En dat vind ik een "stinkend zaakje". En dat wilde ik u laten zien. Letterlijk. Met vissekoppen op tafel. En dat is alles. Een symbolische aktie was het. Sterkte ermee.


Deze reactie is inmiddels ook verwijderd. Tussendoor had Astrid Essed een reactie geplaatst. Ook deze is verwijderd. Ik weet dat de reactie er geweest is, omdat een reactie van iemand anders op Astrid Essed er nog wel staat.
Kijk, mijn reacties uit nijd verwijderen is één ding. Maar de kritische reactie van een totaal onschuldige buitenstaander verwijderen, gaat nog eens een stap verder. Enfin, zelf ook nog maar eens reageren, want ik laat me de mond niet snoeren en vertik het mij leugens, laster, hetze en criminalisering te laten welgevallen door een wethouder die op de stoel van rechter gaat zitten:

"Meneer Egberts, proxyservers, daar zijn er eindeloos veel van. U censureert blijkbaar graag en past veelvuldig het middel van de IP ban toe. U welgevallig geraaskal laat u uiteraard staan. Terecht, want het is zeer amusante satire. Ik kan er wel om lachen. Verder doet u maar. Echter, het past u beter om, als u van mij af wilt zijn, daarvoor nettere wegen te bewandelen dan censuur."

Maar ditmaal had ik blijkbaar op slinkse wijze moeten handelen en noch mijn naam, noch mijn e-mail adres, noch mijn website, moeten achterlaten en anoniem reageren, want de reactie verscheen in het geheel niet op het weblog.

Het is me intussen duidelijk. Aan de Zaan wordt emotiepolitiek bedreven. Feiten worden verdraaid en verhuld en er wordt alles aan gedaan om politieke tegenstanders monddood te maken en het liefst met achterbakse methoden, zoals verdeel en heers. Van een aangifte heb ik intussen niets meer vernomen. Is meneer Egberts bang dat de zaak voor een échte rechter komt, en dat dan zal blijken wat voor een opgeblazen zaak het is? Ik daag hem uit die aangifte te doen, en dat schreef ik hem ook in mijn eerste reactie: "Ik ben er niet bang voor".

Wie wèl reden hebben om bang te zijn, zijn de mensen die met de goedkeurig van Egberts straks op die bajesboten, onder een onmenselijk regime, waarin een lucifer genoeg is om de hele Zaanse haven van een kampvuur te voorzien, worden opgesloten. Vreemdelingenbewaring is voor onbepaalde tijd, meneer Egberts! Het is een marteling niet te weten wat er van je gaat worden en hoe lang dat nog gaat duren. En alleen al daarom is het onmenselijk om mensen die u en Verdonk 'illegalen' noemen als zodanig op te sluiten. Ik heb het ook al tegen Verdonk gezegd, elders op deze website: Heb het lef eens om mij op te laten halen!

5/4/06; 2. Ja, Verdonk!

Die maakte vandaag bekend lijsttrekker van de VVD te willen worden. Zojuist zag en hoorde ik haar met geëxalteerde, haast overslaande, stem gehouden toespraak in de RAI en ging bijkans over mijn nek. Ik ga hier nu niet al mijn kruit verschieten over Rita, want HET stuk "Rita For President!" dat ik voor haar wil schrijven, borrelt reeds in mijn achterhoofd. Maar één ding kun je van haar wel zeggen: dat zij, zoals zij zegt "rechtdoorzee" is. Ken je deze uitdrukking: 'There's plenty more fish in the sea'? "Afspraak = afspraak".

3/4/06;
NIEUWE MP3'S DOWNLOADEN!

Vanaf vandaag kun je nieuwe mp3 bestanden downloaden! Ga voor live opnamen van Vlagverbranding, Kaas!, Tot Onze Schaamte, Vandaag Kan Het Gebeuren, De Tijd Het Vuur En De Wet, Pek En Veren, en Wie Er Eerst Schiet naar de AUDIOPAGINA. De opnames zijn van november 2005. ...En als die lui van justitie, na vandaag ook weer de trouwe fans te hebben uitgehangen, nou morgen ook weer even komen, kunnen ze gelijk meegenieten!

2/4/06;
Nieuwe pagina: alles rond 'Het Visincident':
Boter Bij De Vis!

Vandaag bezocht justitie veelvuldig mijn website en bekeek diverse pagina's. En dat nog wel op een zondag. Zou Egberts zijn aangifte inmiddels gedaan hebben? Je zou het haast denken. Reden temeer deze pagina aan te maken, voor het geval ik zelf straks niks meer uit kan leggen door onbeschikbaarheid.
Op de pagina vind je citaten uit de toespraak van Egberts op 23 okt. 2006, de e-mail correspondentie met Egberts voor en na de vis, en de pamflettekst. Verder een link naar de toespraak-download en naar Indymedia artikelen.

1/4/06;
Geen 1 april grap: update rond de vis

Als ik af moet gaan op een citaat van wethouder Egberts van Zaandam, krijgt wat in de Zaanstreek al het "visincident" wordt genoemd, en al twee dagen de voorpagina haalt van het Dagblad Zaanstreek, nog een staartje. Aanvankelijk riep Egberts dat hij geen aangifte ging doen, want "dat wordt weer een hele toestand". Vandaag wordt hij alsvolgt geciteerd: "Het is voor mij nu een prestige zaak. Die boten zullen er komen" en 'woest is-ie', aldus de krant: "Als het nodig is, zal ik ook aangifte doen. Ik wil dat die vrouw hiervoor aangepakt wordt". Bravo. Toch nog ballen, die wethouder. Ik dacht al dat hij er te laf voor was en alleen 'illegalen', of beter gezegd: onschuldigen zonder gezicht in de samenleving, durfde op te laten sluiten. Wordt vervolgd dus. Intussen heb ik begrepen dat er 6 april een gemeenteraadsvergadering is over de bajesboten. Komt allen! Nader nieuws volgt.

31/03/06;
Wie is verantwoordelijk voor de vis?

In elk geval niet All Included zoals nu in de lokale media wordt gesuggereerd.

All Included wist niets van de vis. Om dit duidelijk te maken verzond ik vandaag een tweede open brief aan Egberts en de lokale media. Eveneens zette ik in de brief nogmaals de reden voor de vis uiteen. Hopelijk is hiermee iedere schijn van betrokkenheid van anderen dan mijzelf uit de wereld. De vis was een solo-actie.
Niemand wist ervan. Hieronder 2 foto's; van RTVNH & Noordhollands Dagblad.
de zak openen om tussen Kroon van justitie (links) en Egberts (rechts) op tafel te legen Egberts (links) biedt helpende hand bij arrestatie Hoewel er in het NHD staat dat Egberts zou zijn bekogeld met vis, laat de foto het tegendeel zien. Geen spatje vis te zien op Egberts, links op de foto. Sterker nog, je kunt de vis op de grond zien vallen, en eveneens zien hoe ik in de wurggreep wordt genomen en Egberts helpt mij hardhandig weg te laten voeren! De pers is dus weer eens bezig met stemmingmakerij. Egberts helpt daarbij graag door te suggereren dat dit hem vastberadener maakt de boten te laten komen. Maar vastberaden, dat was hij al. Ik beloof Egberts vanaf deze plek op mijn site dat als die boten worden geopend, ik hem zal komen feliciteren met taart.

31/03/06;
Vi(e)s!
...maar lees eerst: Stinkend zaakje in gemeenteraad Zaandam
Zo. En na het verslagje gelezen te hebben op Indy, waar je ook de toespraak van wethouder Egberts tijdens 'Stop Deportaties Nu' manifestatie in De Groote Weiver op 23 oktober 2004 kunt downloaden, weet je al zoveel over het stinkend zaakje dat deze lokale sushi importeur de raad presenteerde, dat ik er niet zoveel meer aan heb toe te voegen.
Oh jawel... namelijk dat het zot is om mensen op te sluiten omdat ze geen papieren hebben. En dat Egberts óf naief is en werkelijk denkt dat zich onder 'illegalen' geen uitgeprocedeerde asielzoekers bevinden, óf economisch belang laat prevaleren: namelijk de bouw van een permanente bajes op het Hembrugterrein waarnaar de gemeente al zolang vist, en die nu is bedongen door het toestaan van deze zgn. 'tijdelijke' bajesboten, waarvan men in het begin zei dat ze louter bestemd waren voor kortgestraften!
Ik schreef Egberts al: "doet u boter bij de vis", oftwel: je zegt dat je zult aftreden om een vertrekcentrum, doe het dan ook als er een deportatiekamp in je haven komt.
Enfin, ik leverde de vis. Nu de boter nog. Het is aan Egberts.
Rest me nog te zeggen dat het een nog veel viezer klusje was het visafval te verzamelen, dan om het te dumpen in de vergadering.
Tip voor andere sushi importeurs: als je vis wilt halen op de markt, zorg dat je er bent voor vier uur 's middags. Anders is het meeste weg en moet je heel hard en diep en ver en vies gaan zoeken!

29/03/06;
Wie is NN? ...Lees eerst het actieverslag:
Protest bij bezoek Verdonk in Rijswijk


Lastig hoor, je identiteit én nationaliteit verborgen houden. En al die politiemensen maar steeds eerst toch in het Nederlands proberen. Maar daar verstond Jane Doe natuurlijk niks van.
"Who are you?" "Where are you from?" "Do you have an ID with you?" "Do you have an ID at all?" moesten ze tenslotte vragen. "I don't say" antwoordde Jane Doe en werd als NN opgeborgen. Maar ik zei het al, het was lastig. Tegen een uur of acht 's avonds moet het geweest zijn dat we zeer hardhandig door Rita's beveiligers en stillen werden beetgegrepen. Stel je voor dat we voor een tweede maal die tent zouden binnenstormen. Het toneelspel moest over zijn! Maar wat mij betreft ging dat voorlopig nog even door. Alleen niet langer dan tot de volgende morgen dus. Tja. Moet je maar niet met je grote bek overal op het internet van alles publiceren, en foto's op o.a. je eigen site (laten) zetten. Lang lukte het dus niet, dat NN blijven.

Maandagavond nog hadden geüniformeerden mij met de woorden "You stay tonight, okay?" mij van een wachthok ("box") naar een cel gebracht. "Nót okay" was het enige dat deze Jane Doe daarop te zeggen had. Die buitenlanders ook! Ze spreken geen Nederlands en niet eens fatsoenlijk Engels bovendien. Of is het toch een Nederlandse? Dinsdagmorgen ging die zware kluisdeur weer open. De rechercheur met de korte zwarte krulletjes die binnenkwam deed me denken aan die politieman, Alting, die
in Pijnacker op het verzamelpunt op me was afgekomen met een vergelijkbaar tevreden gezicht.
In zijn handen had de krullebol uitprints van het internet. Hij toonde ze me. Onder andere de foto die bovenaan deze pagina staat, zat erbij. Plus nog eentje die volgens mij van mijn fanclub Geenstijl is getrokken en eentje weer heel ergens anders vandaan. Ik kon dus wel ophouden met doen alsof ik misschien wel echt een illegaal was. Hoe ze dat zo snel geflikt hadden, wilde de Rijswijkse rechercheur niet kwijt.
Toch wist ik later die ochtend, toen dezelfde rechercheur even uit de verhoorkamer wegliep om mijn "geen verklaring"-verklaring uit te printen, een tipje van de sluier te lichten, zogezegd. De uitgeprinte foto's lagen met nog een ander papier op de tweede stoel aan zijn kant van de tafel. Veel tijd had ik niet, maar ik kon wel over de tafel leunen om het papier te pakken, te spieken en te lezen dat de foto's per e-mail van weet ik veel waar vandaan een of andere politiedienst naar de Rijswijkse recherche waren verzonden, door een zekere Esther Kok. (Ja, jongens en meisjes bij de politie, jullie kunnen mij identificeren, maar ik jullie ook).
Ik kon nog net lezen dat "bij deze de foto's" van mijn persoon mee werden gezonden toen meneer de rechercheur weer binnen kwam en licht geïrriteerd mij verder lezing van de uitgeprinte mail onmogelijk maakte.

Enige uren later stond ik buiten. Alle actiemiddelen waren teruggegeven; het sandwichbord met de handtekeninglijst en de 28 dagen brief, het masker, de handboeien... Klaar voor een volgende keer. Maar dan hebben we vast weer wat anders verzonnen!

22/03/06;
Oefenen voor de 'real thing'?

Vandaag kreeg ik een mailtje met een leuke link. Zou het lukken? Gaan we terug naar het taartentijdperk, zoals ik voorstelde? In elk geval kun je vast in de stemming komen. Ha! Rita, here I come! Zoek maar vast dekking. Ik begin vast met virtueel taarten gooien!
....
Zo! Dat was leuk. 5 keer raak met slagroom. 2 keer met aardbei. En 5 keer met chocoladetaart. Kan het iedereen aanbevelen. Je kunt ook nog prijzen winnen, maar de grootste prijs lijkt me toch wel om het echt een keertje te doen...
- !! NB. na afloop ontvang je een mailtje 'bedankt voor het meespelen'. Let er op dat je even klikt om voor de nieuwsbrief van reisbureau Inpakkenenwegwezen af te melden: is zo gebeurd. Nee,.. 't is niet reisbureau Rita. Die kan je beter helemaal niet nemen!

10/03/06;
1. Verkiezingen

Eerst de nederlaag, nu de website offline. Het gaat lekker slecht met Nieuw Rechts. Al doen ze net alsof ze dik tevreden zijn met dat ene zeteltje in Ridderkerk. Uiteraard had ik ze liever helemaal weggevaagd gezien. Maar zolang de huidige regering nog zit en Verdonk nog vindt dat homoseksuele en tot christendom bekeerde mensen uit Iran bij terugkeer geen gevaar lopen als ze hun ware identiteit maar verloochenen, hebben we sowieso nog extreem rechts aan de macht. In elk geval kan Rita op meer weerstand uit de gemeenten rekenen en dat is alvast wat. Overigens kan Rita ondanks alles rekenen op steun uit extreem rechtse hoek. What's new, eh?
2. Internationale vrouwendag
Allereerst samen met Krijtje van der Stoep naar de Balie in Amsterdam getogen. Verdonk zou daar de internationale vrouwendag openen. Wij zaten klaar met spandoek en andere verrassingen om er op het moment supreme voor te springen. Helaas. Rita had afgezegd. Crisis bij de VVD moest bezworden worden. Lees meer hier. In de middag zijn we enigzins verlaat nog aangekomen bij de demonstratie van Iraanse vrouwen in Den Haag. Die was massaal en strijdbaar. Ik kwam er nog een vrouw tegen die ik kende. Zij heeft na lang procederen bij de rechter gelijk gekregen en wacht inmiddels al geruime tijd op de verblijfsvergunning. Vinden ze moeilijk bij de IND, om die dingen af te geven. Lullig nietwaar, dat verliezen? Voor de vrouw en haar kinderen ben ik opgelucht. Ze had heel wat meer te verliezen dan de IND en Verdonk haar reputatie, want zij liep gevaar in Iran.

07/03/06;
1. Gastvrijheid

Gisteravond heb ik het genoegen mogen smaken om enige uren te gast te zijn bij de Pijnackerse politie. Bepaald geen room with a view daar en de koffie was slap. En dat allemaal vanwege een poging tot het omrollen van een dranghek met wc papier, terwijl ik uitlegde wat we van plan waren en wat dat te betekenen had. Schrijfster dezes werd dus beetgegrepen en afgevoerd. Belemmering van de rechtsgang, zo luidde de beschuldiging, want we werden geacht aan de overkant van restaurant The Old Pal te gaan staan en daar dan achter de dranghekken plaats te nemen, zodat lieve Rita ons niet in de ogen hoefde te kijken bij haar aankomst.
Je begrijpt het misschien al, we hebben daadwerkelijk geprobeerd een sanitair cordon rond Verdonk aan te leggen, en dat nog wel in haar woonplaats. Akelig gewoon. Wat een ME overmacht daar trouwens, want ze wilden geen herhaling van Leeuwarden, waar de relatief grote demonstratie kennelijk als een verrassing was gekomen. Dat zou ze geen tweede keer gebeuren! Al bij mijn aankomst op de verzamelplaats werd mij gisteren te kennen gegeven dat men "eindelijk achter mij identiteit was gekomen". Moest ik daar van schrikken, vraag ik me af. Wat een afgang voor de AIVD dat ze daar, zoals mij werd verteld, "veel moeite" voor hadden moeten doen. En ik maar denken dat ze het allang wisten. Ik slaap er dus niet minder om, en ik schrijf er ook niet minder om, en... Nu goed.
Na vier uur in dat kale hok van twee bij twee bij de gastvrije en handtastelijke politie te Pijnacker te hebben doorgebracht, hierdoor alweer een motivatie rijker, mocht deze dame weer gaan. Rita is nog lang niet van me af. Beloofd is beloofd.
2. Klacht afgewezen
Mijn klacht tegen de Zaanse politie wegens schending van de vrijheid van meningsuiting door een mislukte arrestatiepoging bij de voordracht van het gedicht Cohens Politiestaat is nu ook door de klachtencommissie afgewezen. Ik "werkte mee aan de verstoring van de openbare orde" wordt nu gezegd. Ineens doet het er niet meer toe of dat nu met of zonder microfoon gebeurde, waarmee de tot nu toe volgehouden leugen tactisch wordt omzeild. Het wordt almaar zotter met die hele affaire. Op naar de nationale ombudsman dus!

04/03/06; Deze website wordt gesponsord door Geen Stijl, oef!
Hoxha van Geen Stijl heeft zich vandaag aan zijn woord gehouden. Bravo! Mijn website wordt weer goed bezocht. Zelf ben ik vanmiddag wezen demonstreren tegen de inburgeringsplicht. De demonstratie was het startschot voor meer. Intussen wil Rita weer homo's deporteren naar Iran, wonen Syrische veiligheidsagenten IND verhoren bij, mag de tweede kamer geen valse hoop wekken, en lijkt het wel alsof Gerrit Komrij Terug Naar Het Taartentijdperk! heeft gelezen. Hij lijkt het in NRC van 2/3/06 althans van harte met me eens: het wordt tijd voor taart! Dat wordt smullen Rita, want met de steun van Gerrit wordt die taart wel heel erg onweerstaanbaar!
Haha! "Ik ben gek, dat weet je wel!"

03/03/06, met de groeten van geen stijl..
Sta ik me in de supermarkt bezig te houden met triviale aktiviteiten als het zoeken van de flacons makkelijk spuitbare tomatenketchup, gaat ineens die mobiele telefoon.
"Met Hoxha van Geen Stijl, bel ik gelegen?". Geen Stijl? Huh? Jaja, ze beschikken er over telefoon daar bij Geen Stijl, je zou het niet zeggen. Heer Hoxha had een paar vragen. Over Eorg onder andere, en over de Libier die van de Schipholbrand wordt beschuldigd. Of, in Geen Stijl jargon "die elf doden op zijn geweten heeft". Nu ben ik de woordvoerder van Eorg niet, maar ben allicht bereid om duidelijk te maken dat het
bewijs tegen die man wel zeer dun is en dat het me niets zal verbazen als die man uiteindelijk wordt vrijgesproken, en wil daarna eigenlijk wel verder met het doen van boodschappen, want een interview met Hoxha, oftewel Ambroos Wiegers, van Geen Stijl stond, in tegenstelling tot slagroomtaart, niet op mijn boodschappenlijstje.
Toch ging de doorzettende vragensteller door en wilde het gesprek zelfs opnemen. Nee, heer Hoxha, niet nu. Weet u wat, stuurt u me maar een mailtje met uw telefoonnummer, dan bel IK terug. "Dan bel ik over een uurtje wel weer."
Enfin, zo gezegd zo gedaan. Maar heer Hoxha, voor de Eorg moet u toch echt bij meneer Vleeming zijn, legde ik nogmaals uit. Maar dat had hij al begrepen. Wat moest ik er verder mee? Nee, ik had geen behoefte aan een verder gesprek met de stijllozen, want het resultaat zal vast al net zo min serieus te nemen zijn als Geen Stijl zelf. Daar zag Hoxha geloof ik de humor wel van in. Laten we niet te kinderachtig zijn.
Na enig heen en weer gekissebis in een gesprek dat zowel komisch was als ontluisterend, waarbij ik me op stilistisch verantwoorde wijze van mijn stalker trachtte te ontdoen, legde ik heer Hoxha voor dat hij er vanuit gaat dat iemand schuldig is tot schuld bewezen is, en daar had ik gelijk in, aldus Hoxha himself.
Maar... hij belde mij! Ja, wij doen aan hoor en wederhoor hier bij Geen stijl! HAHAHAHAHA! Die is goed. Ik moet ze meegeven dat ze hun naam eer aan doen.

Tegen het einde van deze glibberige conversatie leken we alhaast goede vrienden. Ja, wij genieten hier van die liedjes van je, vleide Hoxha, komen er nog nieuwe? Wil je er eentje schrijven voor Geen Stijl? Dan krijg je van ons een t-shirt.
Kom kom, niet TE amicaal worden nu. Ik heb wel wat beters te doen. Klaar nu? Nee, ik kijk vrijwel nooit op Geen Stijl. Jullie wel bij mij, merk ik. En? Gaan jullie me nu weer een hele hoop hits op mijn site bezorgen? Graag! Want er staan weer een hoop nieuwe stukken op die het lezen meer dan waard zijn, zoals Terug naar het taartentijdperk, en nieuwe downloads zijn op korte termijn te verwachten. Dus beste Hoxha, maak er maar wat moois van. Prettige avond verder.

Ben benieuwd of dat stukje er nog komt, want waar moest het nu eigenlijk echt over gaan...?

25/02/06
1. Blokkade en taart

Zie Actievoerders verwijderd met geweld voor Rita. Een dag nadat ik me door de Leeuwarder politie uit een blokkade heb laten trekken, voelt het alsof ze geprobeerd hebben me te vierendelen. Dat gesjor en getrek aan mij armen, mijn handen, het gedraai aan mijn polsen, het sleuren over de grond met mijn armen naar achteren, dat aanvoelde alsof mijn armen elk moment uit de kom konden schieten... Ik verbeet me om niet toe te hoeven geven en alsnog vrijwillig mee weg te lopen. Intussen werd Rita Verdonk snel naar binnen geschoven. Hoe schreef ik dat ook alweer in Stop Deportaties? "Sleept u mijn dan maar weg, minister Verdonk,". Daar heeft ze dus haar mannetjes voor en ze staan overal voor haar klaar. Maar toch, ik vond het de moeite waard en zou het zo weer doen.
Enkele dagen voor deze demonstratie schreef ik het stuk Terug Naar Het Taartentijdperk, voor Konfrontatie, een tweemaandelijkse column. Ik vind namelijk dat die sfeer om moet. Die angst om iets ludieks te doen, maakt de boel er alleen maar grimmiger op. Zelfs de zojuist genoemde blokkade zag ik al door iemand afgekeurd worden, alleen maar omdat een of andere krant er negatief over had geschreven. Tja, wat had je anders verwacht? Natuurlijk moet er weer worden gedaan alsof Rita Verdonk is aangevallen. Het is te verwachten strategie. Wat een gevoel voor pathos heeft dat mens.
Anyway, taarten, ketchuppen en dat soort dingen, het moet weer kunnen, vind ik. Maar alleen het noemen van de gedachte is al haast terrorisme. Gisteren zei ik het tegen iemand, dat Rita de volgende keer een taart verdiende. "Maar dan ga je wel een paar maanden de bak in, als je dat doet," was het antwoord.
Een paar maanden???? Zijn we al zo ver gekomen in dit land, dat de gedachte dat een dergelijke straf voor een taart zal worden opgelegd, al genoeg is voor een taboe op taarten? Ja, dat vind ik dus echt zonde.
2. Zelfmoord?
Mocht je het ergens gelezen hebben, nee, ik ben niet van plan om zelfmoord te plegen. Het was weer eens een halfwas poging om me te intimideren. In een discussie op Indymedia onder dit artikel had ik gezegd dat ik met veel plezier nogmaals een Nederlandse vlag zou verbranden en voorspelde daarbij dat alleen al omdat ik dat schreef er wel weer reacties zouden komen. Om een lang verhaal kort te maken; ik had gelijk. Door te suggereren dat de vlagverbranding zelfmoord zou zijn, en mij op te dragen om 'voor mijn verscheiden' nog even snel stelling te nemen rond de kwestie van de Deense spotprenten en de vrijheid van meningsuiting, was de implicatie wel duidelijk: "Wie de nl. vlag verbrandt, zal worden vermoord", voor de goede verstaander. Nee, ik ben dus niet van plan om zelfmoord te plegen. Wel zal er vroeg of laat nogmaals een Nederlandse vlag de fik in gaan, maar wanneer, dat maak ik zelf wel uit. Datzelfde geldt voor de opgedragen stellingname. Maar dat ik van mening ben dat het aanzetten tot haat tegen hele bevolkingsgroepen racisme is en dus niks te maken heeft met vrijheid van meningsuiting, lijkt me duidelijk.
Overigens heeft de initiatiefnemer van de demonstratie waar het allemaal over ging, nooit gereageerd op mijn argumenten. Niet verbazingwekkend want hij is, getuige de links op zijn weblog, bevriend met bepaalde lieden die zich aan haatzaaien tegen en het bedreigen van mijn persoon schuldig maken.

19/2/06: Sinds afgelopen week ben ik een soort onbezoldigd vrijwilliger bij EORG geworden. Dat is afgekort voor Europese Organisatie Rechtspositie Gedetineerden.
Wat ik daarmee heb? Sinds de Schipholbrand wordt een Libische man vastgehouden die wordt beschuldigd van de brandstichting. Het is echter volkomen stil rond deze man en de omstandigheden waaronder hij wordt vastgehouden. Toen ik vernam van de pro forma zitting die op 17 februari zou plaatsvinden, probeerde ik de precieze tijd en plaats te achterhalen met als doel in elk geval naar de zitting toe te gaan, en in de hoop dat het zou lukken iets van een blijk van steun te kunnen geven aan deze onschuldige , zelf slachtoffer, zgn. 'verdachte'. Zie ook: Ontlastende verklaringen worden uit het dossier gehouden door het OM.
Uiteindelijk contacteerde ik EORG en zo kwamen we achter tijd en plaats van de zitting. Jammer genoeg te laat om er veel mensen voor op de been te krijgen. Met Astrid Essed samen ben ik alsnog bij de zitting geweest, waar we aan het einde nog even ons protest hebben laten horen, want het voorarrest van de man is verlengd: justitie heeft een zondebok nodig.

- Vandaag, 12 feb. 2006, ben ik maar eens begonnen met het opfrissen van deze pagina. Dof blauw is helder wit geworden. Al het oude nieuws een stukje naar onder geschoven, aankondigingen van optredens, performances en andere publieke verschijningen bovenin gezet. Hopelijk is het voor de bezoeker wat makkelijker te vinden nu. Hoe verder je naar beneden scrolt, hoe ouder het nieuws, en ik neem me voor voortaan de datum er steeds even bij te zetten.

Verder iets te melden?

Ja! Dit: Op 18 juli 2005 trachtte de politie te Zaandam mij te arresteren tijdens een manifestatie voor de deur van het met ontruiming bedreigde kraakpand Werkhuis 2b, alwaar ik genodigd was een manifestatie van een optreden te voorzien. Even voor ik op het geimproviseerde podium was gaan staan, had de politie een bandoptreden gestopt omdat het niet versterkt mocht van ze. De microfoon werd daarbij in beslag genomen. Kort daarna was ik mijn optreden begonnen, maar kwam niet verder dan de eerste twee zinnen van Cohens Politiestaat: Twee man/vrouw sterk trachtten mij van de bakfiets die het podium was te rukken, mijn gedichten af te pakken, maar nee; het lukte niet. Althans, mij arresteren lukte niet. Mij de mond snoeren wel.

Dus heb ik een klacht ingediend over dit politieoptreden. De klacht werd behandeld door een klachtenbemiddelaar, of beter gezegd een politieman die zogenaamd onafhankelijk was, en afgewezen. Vervolgens heb ik de klacht aan de klachtencommissie voorgelegd. Een hoorzitting van de commissie vond onlangs plaats. Wat bleek? De agenten liegen dat ik de microfoon zou hebben gegrepen en doen wat in werkelijkheid het schenden van de vrijheid van meningsuiting was af als een openbare orde kwestie.
Die leugen mogen ze van mij onder ede herhalen, dan klaag ik ze aan wegens meineed! Nu ben ik bezig om meer getuigen te verzamelen. Dus als je dit leest, en je denkt, ja, daar was ik bij!, mail me dan even!
Mocht de klachtencommissie zwichten voor de leugens van de politie, dan leg ik de klacht voor aan de nationale ombudsman.

Verder kan ik je nog vervelen met verhalen over extreem rechtse lui die nog altijd proberen om mij achter de tralies te krijgen, hetzerige stukken schrijven en mij tot terrorist bombarderen, maar dat is niks nieuws. Ik kan ook wel weer uitgebreid ingaan op al die bezoeken die politie, justitie, mivd, VVD enzovoorts aan mijn website brengen, maar dat is schering en inslag en dus ook al geen nieuws meer.
Intussen zin ik op het schrijven van nieuwe stukken, sterker nog, ik ben ermee bezig, maar de lezer moet nog even geduld hebben. Tenslotte heb ik nog allerlei leuke actieplannen maar haha, daar laat ik me niet over uit.

Binnenkort optreden in Belgie. De daar verantwoordelijke voor deportaties heet de Waal, heb ik begrepen, en hij is al net zo erg als Verdonk hier. DE WERELD IS VAN IEDEREEN, stelletje nationalistische racistische tirannen! Jullie zullen toch eens moeten leren dat als we het over het delen van de welvaart hebben, dat je wat in zult moeten leveren. Tot zover voor vandaag.

Het nieuws uit het jaar 2005, meest recente staat bovenaan. Te beginnen met:

"Raakt Joke Kaviaar verwikkeld in een strijd met Nieuw Rechts? Of is het alles komedie? Read all about it ..."


5. Vanaf 1-1-06 verhuist informatie over het geval Smit naar deze pagina.

4. Vandaag weinig nieuws te melden.. Het is dan ook eerste kerstdag. Toch kwam er nog even een Nieuw Rechtse bezoeker aan het begin van de middag een half uurtje gluren op deze website. Voor de rest doen Smit en de zijnen er op hun forum zoveel mogelijk het zwijgen toe. Verstandig. De bij Hup Rita Hup passende afbeelding, zie hieronder, mogen ze overnemen.

3. Wie een kuil graaft... - 23-12-05

Tja. Michiel Smit dacht slim te zijn met zijn aangifte tegen mij. Gevolg: mijn aangifte tegen NR (omdat op het forum, onder aanvoering van Rene van Gool en onder toezicht van Michiel Smit, tegen mij een haat- en dreigcampagne liep, die meer bedreigingen tot gevolg had en heeft), haalde twee dagen later de Rotterdamse Metrokrant en kwam eveneens op een lokale Rotterdamse website terecht. Daar staat ook hetvolgende te lezen:
"Wat er precies gaat gebeuren met de aangifte van de Lijsttrekker voor Schiedam wil de politie niet melden. 'Meneer Smit heeft herhaaldelijk te maken met bedreigingen. Hij heeft daarvoor ook een eigen contactpersoon bij politie. Maar neem maar van mij aan dat we elke bedreiging zeer serieus nemen.' "

Smit zelf weet donders goed wat wel en niet serieus te nemen, en doet deze aangifte louter uit nijd. Hij doet er nu verder maar het zwijgen toe. Intussen kunnen zijn haatdragende medestanders er maar geen genoeg van krijgen. Tijd om de tent te sluiten, Michieltje..

Ik citeer:

" wat ik mij nu ook zo zit te bedenken is ; waarom doet een ieder van ons niet persoonlijk aangifte tegen die taart van een Kaviaar wegens laster cq smaad? Cool

behalve dat het schijnbaar mag vd rechters in Nederland om een politicus ter rechterzijde uit te maken voor neo-nazi ....betekent dit dan automatisch dat men de gehele aanhang van die partij mag uitmaken voor van alles en nog wat ?

ik vind dit nogal iets.

Dit is opzettelijk mensen,politieke tegenstanders, monddood maken en demoniseren en in feite een bedekte manier van dictatuur...met goedkeuring vd rechterlijke macht in Nederland."


Uitleg: In de Metro stond dat ik had gezegd dat NR een "stelletje criminelen en neo-nazi's" is. Ik had het weliswaar net even anders geformuleerd, maar goed. Volgens mij is het massaal aanzetten tot haat en het uiten van doodsbedreigingen toch behoorlijk crimineel, en tja, wanneer je je schaart achter iemand die zelfs door een rechter neo-nazi mag worden genoemd, "linda35 - Werkgroep Platinum", mag je toch wel als volgeling van diens gedachtengoed worden gekenschetst?

"Linda35", je voorstel heeft dus weinig kans van slagen, evenals de aangifte van Smit. Wat mij betreft een typisch gevalletje mispoes.

Wie zijn eigenlijk die anonieme hetzers en bedreigers op het forum van Nieuw Rechts, die onder aliases opereren, of alleen met voornaam, dan ineens weer weg lijken te zijn van het forum, waarschijnlijk om onder een andere naam door te kunnen gaan?
Door met z'n allen op een forum waar doodsbedreigingen zijn geuit te blijven hangen, maak je je wel erg verdacht, beste "linda35". Daar kan het voortdurend ijverig na afloop wegpoetsen van jullie rotzooi weinig aan veranderen. Ik heb ook dit topic maar weer eens opgeslagen op mijn harde schijf!

Maar goed, misschien willen de forumleden hun namen via aangiften prijsgeven aan mij, dan weet ik ook eens met wie ik nu eigenlijk te maken heb, anders dan bijvoorbeeld een geheimzinnige 'Aad', die triomfantelijk meldt dat hij mijn echte achternaam heeft gevonden, alsof daar een enorme speurtocht voor nodig was. Solliciteert hij soms naar die hoofdprijs die bij de NA wordt uitgeloofd?

Kortom, Michieltje, roep je honden terug. Er komen problemen van (niet dat ik daar erg mee kan zitten trouwens, oftewel Hup Smitje Hup..).

2. Arme Michieltje. - 21-12-05

Zo staat hij grijnzend aan de zijlijn toe te kijken hoe forumleden en moderatoren van Nieuw Rechts deze dichteres voor van alles en nog wat uitmaken, hetzevoeren en met de dood bedreigen; zo staat hij te huilen omdat zijn goede naam wordt aangetast, trekt ijlings alle opruiende, beledigende, haatzaaiende en bedreigende forumtopics over mij van het NR forum, en geeft snel een stevige ruk aan de te lange lijn van zijn valse waakhond van Gool en huilt uit bij Metro en politie dat hij bedreigt wordt door....mij.

?????

Hij wordt, getuige een artikeltje in Metro editie Rotterdam van 20 dec., let op!: "bedreigd" door die ene zin uit Hup Rita Hup: "Die fascist die is al dood". Hij voelt zich namelijk aangesproken met het woord "fascist". Terecht overigens. Maar "dood"? Laatste keer dat ik keek, leefde hij nog! En staat er "die fascist die maak ik dood"? NEE! Beter lezen, Michieltje! Je staat voor lul, man! En van dichterlijke kunsten heb je ook al geen verstand, net als al die andere idioten die het internet besmeuren met vuiligheid.

De Rotterdamse politie kon de aangifte overigens niet bevestigen. Het zal dus wel weer net zo'n mislukte poging worden als van Gools aangifte wegens vlagverbranding. En aangezien Smit dit al ziet aankomen, wordt er op het forum van NR angstvallig over gezwegen... Wordt vervolgd, dit verhaal...

1. DUIDELIJKHEID - 17/12/05

Hoe zit dat nu allemaal, heeft menigeen zich de laatste tijd vast afgevraagd. En waarom is die website van Kaviaar nu alweer offline? Opnieuw een Ddos aanval? En hoe serieus moeten die bedreigingen nu helemaal worden genomen? Heeft ze aangifte gedaan?
Allemaal vragen waar ik hieronder antwoord op zal geven.

Sinds december 2004 volgen extreem rechtse lieden mijn verrichtingen op het internet. D.w.z. postings op Indymedia, acties, mijn website. Alles dat ik schrijf en doe wordt sindsdien op de voet gevolgd en op de diverse fora van allerhande onvriendelijk commentaar voorzien. Het zij zo. Niks om je druk over te maken, want schelden doet geen pijn.
Half juni 2005 begon het systematische vormen aan te nemen met een haatcampagne door Rene van Gool van Nieuw Rechts. Toen ik op 25 september 2005 een Nederlands Vlaggetje verbrandde was het hek echter pas echt van de dam. Ik heb het ruim een week aangekeken voor ik besloot er ruchtbaarheid aan te geven. De reden voor het niet langer stilhouden van de bedreigingen was vooral gelegen in de publicatie van het adres van mijn websitehost. Die wilde ik verlossen van de skinheads voor zijn deur, en met het bekendmaken van de bedreigingen kon ik meteen duidelijk maken dat die kaalkoppen voor het verkeerde adres stonden. Tevens kon ik op deze manier duidelijk maken dat het geen zin heeft mij te bedreigen. Ik deed dat eveneens d.m.v. gedichten.
Zoals te verwachten viel, is het er niet minder op geworden. Meer dreigmails, bedreigingen op fora, een 'petitie' van Holland Hardcore (i.s.m. van Gool van NR), een Ddos aanval op mijn website, geld bieden voor mijn adres, haatspam, en nog meer schelden, haat en hetze.

Temidden van dit alles besloot en deed ik het volgende:
    1. Aangifte. Ja, het grote woord is gevallen. Ik heb de aangifte al ruime tijd geleden gedaan. Na drie weken van bedreigingen. Elke nieuwe dreigmail die ik (nog altijd) krijg, wordt er aan toegevoegd. Tot op heden wenste ik de aangifte niet openbaar te maken. Ik wilde voorkomen dat bepaalde lieden hun sporen gingen zitten wissen. Maar nu vind ik dat justitie genoeg tijd heeft gehad voor het verzamelen van informatie.
    2. Zelf alles bewaren, registreren, tracen etc. Nieuw Rechts heeft heel wat rommel van het forum verwijderd. Bang voor hun goede naam. Daartoe heeft Michiel Smit zijn valse waakhond van Gool ook maar snel teruggefloten. Te laat.
    3. Meer publiciteit zoeken. Het resultaat was het misselijke blog van Dirk Janssen op de site van Eurodusnie. Daarvan was het resultaat weer een van alle feiten gespeend artikel op Geen Stijl. Daarvan was het resultaat weer de door mij voorspelde verheugde reactie van extreem rechts en deze ging weer gepaard met…. jawel: nieuwe bedreigingen.
De situatie nu

Er hoeft maar weinig te gebeuren of de haatmail en dreigementen komen weer binnen. Een vogel tikt op de ruit van Verdonk en ja hoor. "Als er wat met Verdonk gebeurt, dan...". Pagina met informatie over extreem rechts op mijn site? Ja hoor, ik "moet snel dood (..) " etcetera. Ik doe een oproep om Verdonk te mailen, breng een nieuw audiofile uit en ja hoor. Daar gaan we weer. Het begint voorspelbaar te worden.
Van Indymedia Nederland vraag ik me onderhand af door wie die website nu het meeste wordt bezocht; door haar doelgroep of door haar (extreem) rechtse bezoekers van Geen Stijl, Fortuyn-fora, Nieuw Rechts, Nationale Alliantie, Stormfront, Holland Hardcore… Het zal me er niet van weerhouden er te publiceren overigens.

Over de bedreigingen zijn tot nu toe een tweetal artikelen online verschenen. Hoe serieus de dreigementen te nemen? Dat verschilt. Sommige wel, andere niet. Want hoewel blaffende honden over het algemeen niet bijten, er zijn uitzonderingen, dus naief kun je beter niet zijn. De vergelijking met Wilders, die Janssen maakte, snijdt in elk geval geen hout, maar daar heb ik het al over gehad.

De laatste weken

Bedreigingen en hatemail blijven komen. Daarnaast; nog dagelijks ontvang ik diezelfde petitie van Holland Hardcore. Denken ze soms dat ik niet lezen kan? Oh nee, dat is ook zo: Zij kunnen niet schrijven, dus sturen ze steeds dezelfde door webmaster Stefan voorgekookte tekst. Overigens zijn er lui bij die denken dat als ze dat ding vaker sturen, vanaf hetzelfde e-mail adres, dat ik dat niet doorheb.

Hup Rita Hup!

Massale downloads van deze zowel Rita Verdonk als Michiel Smit bespottende nieuwe diss door bezoekers van Geen Stijl deden mijn website ver over de datalimiet springen. Ha! Je zou kunnen spreken van aantallen downloads die het ding op nummer 1 van de hitparade zouden kunnen brengen. Leuk ja. Alleen.. gevolg: website weer off line.
Lezen wat er allemaal op Geen Stijl staat kan ik trouwens niet echt aanraden. Verschillende onsmakelijke referenties aan de moord op Louis Seveke kom je er ook tegen. Evenals in sommige mails die ik kreeg.

Maatregelen

Wat het massaal, al dan niet met behulp van een script, downloaden betreft: we hebben inmiddels maatregelen genomen. De downloads zijn weer beschikbaar. Mooier nog: als je naar de audiopagina van deze website gaat, kun je ze zelfs direct afspelen! Dat alles met dank aan Geen Stijl. Goed gedaan jongens. De mp3 files staan nu namelijk elders op het web op een plaats waarvandaan naar hartelust kan worden gedownload en afgespeeld. De oproep op het forum van Nieuw Rechts om massaal mijn mp3's te downloaden zal dus niet nogmaals tot een overstijging van de datalimiet leiden. Ze kunnen hun gang gaan, als ze die opnames van me zo leuk vinden.

En tenslotte, jij lezer, wie je ook bent, jij ook. Veel plezier ermee en stuur het protest door, want daar is het me tenslotte allemaal om begonnen.

back to begin
Home
EERDERE BERICHTEN (2005)

- Ik blijf erbij, als dichter moet ik dit soort dingen kunnen doen: daarom een nieuwe diss, waarvan reeds de eerste live opname van de eerste uitvoering beschikbaar is. De spottende diss, waarin ook Michiel Smit van Nieuw Rechts een bijrolletje speelt, is getiteld: Hup Rita Hup. Downloaden kan dus ook al, en wel HIER, het geleuter in HP de Tijd en velerlei extreem rechtse webfora ten spijt!

- In HP de Tijd van de week 18 november 2005 wordt weer eens een poging gedaan ondergetekende als bedreiger van Verdonk te criminaliseren in een artikel met de welluidende titel "Verdonk, de meest gehate vrouw van Nederland". Niks nieuws onder de zon verder, het gaat namelijk alweer over de beruchte passage in Diss Op Het Nietszeggend Ik, die je hier kunt downloaden, en hier kunt lezen.
Ik doe " PANG". En dat is alles. Arme Rita. Nog steeds "aangeslagen"? Ja, ik val je persoonlijk aan. Want je bent verantwoordelijk voor de elf doden van de Schipholbrand. Maar deze "linkse dichteres" heeft een pen gepakt, en geen pistool. Het verschil schijnt nog altijd moeilijk te zien te zijn.

- In de nacht van zondag 9 op maandag 10 oktoberheeft er een aanval plaatsgehad op deze website waardoor deze enige tijd offline was. Naar de aanval is een onderzoek gaande. Zeer waarschijnlijk kwam de aanval uit de hoek van extreem rechtse lieden.
Zie ook: Intimidatiepogingen na vlagverbranding 03.10.2005
En: Verslag van een omwenteling

- NIEUWE BUNDEL Een Lintje Voor De Democratie is er!
Wederom een uitgave van Het Zinkend Schip. De komst van de nieuwe bundel met 'gedichten en geschriften van voor de omwenteling', waarin o.a. opgenomen 'Het Moet Afgelopen Zijn', 'Berichten van Binnen', 'Eens te Meer', 'Er Zijn Nu Eenmaal Grenzen', 'Martelingen' en 'Het Recht Op Gevangenschap', wordt gevierd met een aanval op de gevestigde politieke poëtische en muzikale orde op 25 september in de kerk van Ruigoord!
- Voor alle trouwe fans en sitebezoekers, overheidsfunctionarissen en andere kaaskoppen: De eerste druk van deze bundel, die eens te meer de bedoeling heeft een bijdrage te leveren aan het omverwerpen van alle grenzen rond het moeras Neederland en het fort Europa, kost slechts 5 euro.

- Intussen is o.a. het gedicht Vandaag Kan Het Gebeuren opgenomen in Royaal Gebaar, het boek dat is uitgekomen n.a.v. de gelijknamige handtekeningenaktie van Marion Bloem, dat vandaag op maandag 20 juli werd gepresenteerd. De bezoekers werden voor het verzetsmuseum door gitarist Bob en schrijfster dezes bij aankomst verrast met Laat Ze Zelf Vertrekken!

- Rita alweer op bezoek (nadat site vorige week off line was geweest)
- Tweede Aanvulling op het onderstaande (d.d. 17 juni 2005):
Vanaf ongeveer middernacht do. 16 op vr. 17 juni was deze site alweer verdwenen. Sommige pagina's waren afwisselend wel of niet aanwezig intussen, of alleen deels. Ik kon niks uploaden want de toegang tot de ftp server werd geweigerd. Pas vanmorgen slaagde ik erin de ftp server te bereiken. Toen bleek dat de hoofdpagina, de home, was vervangen door een lege pagina. Ik uploadde de goede pagina en nog was de site niet meteen weer bereikbaar. Pas een uur later. Versatel wijt dit alles aan een storing deze avond waardoor webpages onbereikbaar waren, maar het ging over een probleem van afgelopen nacht en ochtend, tijdens welke geen storing werd gemeld. Bovendien verklaart dat niet het vervangen van een pagina! Het is bekend van oa. Verstatel dat zij diensten als aftappen verlenen aan justitie. En daar hou ik het bij. Dat Versatel een dienst verleende aan justitie. Ach, Rita toch..
Aanvulling op het onderstaande (d.d. 12 juni 2005):
Na zaterdag de 4e was het vorige week opnieuw twee keer raak, waarvan de laatste keer was op vrijdagmorgen 10 juni, de dag dat 's avonds door burgermeester Cohen het benefiet in Pakhuis Afrika voor radio ZRA, waar ik ook zou optreden met eens te meer felle protesten tegen de deportaties, werd verboden.
NB. De per decreet regerende dictator Cohen van politiestaat Amsterdam is trouwens één van de grondleggers van de huidige inhumane asielwetgeving en had dus al voor dit verbod heel wat emmers boter op zijn hoofd.
Volgende keer margarine in plaats van ketchup?
- Waarschijnlijk in verband met recente optredens op het plein voor de tweede kamer en bij de manifestatie bij vertrekcentrum ter Apel, mocht deze website zich weer in de belangstelling verheugen van het ministerie van justitie. Dat was lang geleden. Ik miste je, Rita!
Om onverklaarbare (?) reden was deze website trouwens afgelopen zaterdag 4 juni in de morgen en vroege middag een aantal uren van het internet verdwenen. Bezoekers kregen de melding dat de webpage niet beschikbaar was. Webhost en server Versatel geeft er geen verklaring voor. Het betrof in elke geval geen storing, want zij meldden er die dag geen. Toen de site om een uur of één in de middag er plots weer opstond, bleek Rita intussen op bezoek te zijn geweest, of een van haar lakeien natuurlijk.

Ps. Rita, heb je die Diss nu nog niet gedownload? Half Nederland heeft hem al!

- Nu op Single CD: Diss Op Het Nietszeggend Ik
De rapuitvoering van dit gedicht kun je al enige tijd
downloaden. De single CD is een eigen beheer uitgave, alleen verkrijgbaar bij mijzelf, wanneer je me tegenkomt, bij optredens etc. (evenals uiteraard nog altijd de bundels Paspoort voor de Stateloze en Slaves of Us, beiden uitgegeven door Het Zinkend Schip).
Voor wie al gedownload heeft: De single CD kopen (3 eurootjes) is niet nodig. Je kunt het MP3 bestand zelf omzetten in een gewoon geluidsbestand en dit op een CD branden.
NB. Radiomakers kunnen de single CD per e-mail bij me aanvragen.

- Nog meer manifestaties tegen de deportaties!
Na 23 oktober vorig jaar in Krommenie, De Groote Weiver, en 9 januari jl. in Rotterdam,
Het Poortgebouw nu in:
Leiden: in Eurodusnie, donderdag 17 maart
Utrecht: in AKU, maandag 21 maart
Welke plaats volgt?

- Word je boos nu, Hoedeman? (beslissing raad v.d. journalistiek)
Onze winnaar, Jan Hoedeman, zou vast een slecht verliezer zijn. Zelfs nu mijn klacht ongegrond is verklaard, gedraagt hij zich als kleuter, getuige de e-mails die ik van hem krijg. In de laatste presteert hij het zelfs een halfwas poging te doen om mij bang te maken. Ik heb in geen tijden zo gelachen.
Wonderlijk niet? Dat hij nu ineens zo goed de weg naar mijn e-mail adres weet? Maar nee, Jan Hoedeman, mijn epiloog heb ik al geschreven, en op uw eerste e-mail heeft u nog een reactie van me mogen ontvangen. Voor de rest. U gaat uw gang maar. Vergeet de diss niet te downloaden!

- 2 downloads van Diss Op Het Nietszeggend Ik:
Diss Op Het Nietszeggend Ik live in Ruigoord 30-7-04 (5,50mb)
Diss Op Het Nietszeggend Ik heavy 6-stemmige rap, studio opname 30-11-04 (6,28mb)
"Je maakt me schuldig medeplichtig, maakt niet uit toch wat ik zeg?
Je maakt me schuldig medeplichtig, maar ik loop toch echt niet weg!"

- Het is onderhand een klucht aan het worden. Wie klaagt wie aan, en wie niet? 11 weken na het artikel in de Volkskrant is het nog altijd onduidelijk of de minister nu wel of geen aangifte gaat doen of gedaan heeft. Zou ze begrepen hebben dat het hier om een satire gaat? Of is het de bedoeling de aanklacht achter de hand te houden, als stok achter de deur, om zo mijn persoontje in het gareel te kunnen houden?

Welnu. Ik vind het genoeg geweest met deze vorm van intimidatie van journalist en minister. En daarom plaats ik deze twee opnames van Diss Op Het Nietszeggend Ik op mijn website.

Indien minister Verdonk aangifte wenst te doen, gaat ze haar gang maar. Wat ze mij kan laten aandoen, ik beef al, zal nooit zo erg zijn als wat zij duizenden vluchtelingen aandoet, want de tirannie in dit land komt niet van 'de' Islam, noch is Wilders echt gevaarlijk maar slechts een opgeblazen figuur. Pas op voor een regering die waarschuwt voor fascisme, want zij zijn zelf de wegbereiders ervan. Werkelijk gevaarlijk zijn de moraalridders als Verdonk en Balkenende, die in alle stilte verantwoordelijk zijn voor het naar martelingen en dood terugsturen van vluchtelingen.

back to begin
Home


(foto: Peter Edel)

'Ik doe "pang!"
en dat is alles'

in Ruigoord 24 okt. 2004


'PASPOORT VOOR DE STATELOZE'
mét 'Diss Op Het Nietszeggend Ik'
uitgekomen!


Terwijl minister Verdonk, zoals blijkt uit het verweer van de Volkskrant tegen mijn klacht bij de raad voor de journalistiek, nog altijd een aangifte tegen mij overweegt vanwege Diss Op Het Nietszeggend Ik, is het gewraakte gedicht inmiddels in de bundel verschenen.

ZITTING raad voor de journalistiek: vrijdag 3 december, 15 uur.
Dan wordt de klacht behandeld die ik heb ingediend tegen Hoedeman en de Volkskrant. Adres van de raad is: Joh. Vermeerstraat 22, Amsterdam. De beklaagde journalist Hoedeman zal er zijn. Ik zelf natuurlijk ook, om de klacht toe te lichten en dat varkentje de oren wassen met zijn eigen beroepsethiek. De zitting is openbaar.
- Wil je er bij zijn, meld dit dan van te voren bij de raad, tel.nr. 020-6735727, of fax 020-6799065, of e-mail raad@rvdj.nl.

Intussen doet de minister er al meer dan tien weken over om te bedenken of ze het nu wèl gaat doen, of niet. Hoe geloofwaardig is het nog, te zeggen dat je je bedreigd voelt, als je zo lang wacht met het indienen van die aanklacht wegens bedreiging?

Niettemin is de kans dat het alsnog gebeurt niet geheel te verwaarlozen, nu sinds de moord op Theo van Gogh in de politiek wordt geroepen om het begrenzen van de vrijheid van meningsuiting, en daar heeft men voorbeelden voor nodig.

De minister heeft echter één probleem: wil ze mij strafrechtelijk laten vervolgen wegens zoiets als het bedreigen van de ministerraad, ofwel het onlangs door een rechterlijke uitspraak gehonoreerde artikel 95a , dan kan ze er bijna niet onderuit tevens de bundel te laten verbieden. Dat de vrijheid van meningsuiting in het geding is, zal dan wel al te zeer gaan opvallen.

Maar toch... Wil je een exemplaar van de bundel, dan kun je maar beter snel zijn. Je weet tenslotte maar nooit!

Paspoort voor de Stateloze, ISBN 90 77798 02 1 - Nur 306

back to begin
Home

EERDERE BERICHTEN (2004)

- dec. 2004 - Daar zal Rita blij mee zijn; Diss Op Het Nietszeggend Ik is gepubliceerd in de nieuwste Alert!, dec. 2004, antifascistisch vakblad.
Binnenkort op deze site alvast de engelse vertaling die ik van de dis gemaakt heb, en niet alleen van de diss, ook Recht Van Spreken, Zout, en Vandaag Kan Het Gebeuren zullen in de engelse bundel gaan verschijnen!

- Op vrijdag 19 november zal de klacht die ik heb ingediend tegen Hoedeman en de Volkskrant worden behandeld in een zitting van de raad voor de journalistiek. Zelf zal ik hierbij aanwezig zijn om de klacht toe te lichten. De zitting is openbaar. Zodra de tijd bekend is, laat ik het weten. Een ieder is welkom.

- Op 14 oktober 2004 heb ik bij de Raad voor de Journalistiek een klacht ingediend tegen Jan Hoedeman, journalist bij de Volkskrant, en de redactie van De Volkskrant vanwege het artikel in Volkskrant Magazine op 9 okt. jl. waarin uit het verband gerukte citaten uit Diss Op Het Nietszeggend Ik werden aangehaald in een interview met Verdonk. De klacht richt zich tegen het niet plegen van hoor en wederhoor (ik wist van niets), criminalisering van mij en mijn werk, het voor waakhond spelen voor de politiek enzovoorts.
De tekst van de klacht staat nu op de site.

- In de maand september 2004 werd Diss Op Het Nietszeggend Ik gepubliceerd in Kleintje Muurkrant.
- Tevens werd deze maand Ketchup! gepubliceerd in MUG, gratis verkrijgbaar in heel Amsterdam.

- Op dinsdag 17 augustus 2004werd deze site enkele malen vereerd met een bezoek van de Tweede Kamer. Ja, echt waar! Kijkt gerust rond, lieve Rita...

- Voor wie mijn beruchte optreden in Ruigoord heeft gemist; het wordt as. zondag 22 na 9 uur 's avonds uitgezonden op radio Miranda. Live op het internet te beluisteren, ik weet alleen niet hoe laat.

- Nu te vinden op deze site: aankondiging manifestatie Dichters Tegen Deportaties.

- Bij het optreden in Ruigoord werd de performance van Diss Op Het Nietszeggend Ik met groot enthousiasme ontvangen. De oproep op de website van Subliterair had ik afgelopen week doorgegeven op poetryalive. Deze, en de Diss die ik schreef, werd door een hele bende conservatieve ongeïnteresseerde dichters minder enthousiast ontvangen. Zo riep iemand verantwaardigd: 'Ze moeten je opsluiten!' of iets van die strekking. Deze persoon heb ik geadviseerd toch vooral naar politie te gaan en aangifte te doen. Ik wacht de uitkomst vol verwachting af...

- Op de website van Subliterair staat een oproep 'Diss dichters diss'. Daar sluit ik me bij aan en stuurde Ketchup! Het zal er een kliederboel geweest zijn...

- Op 23 oktober as. wordt in De Groote Weiver in Krommenie een manifestatie Dichters Tegen Deportaties georganiseerd. Onder de optredenden zijn behalve mezelf, voor zover nu bekend, verder: rapgroep NNTTO, Hans Plomp (o.v.b.), Harry Zevenbergen, Adriaan Bontebal, Scala, en de lijst groeit nog...

- Op woensdag 14 juli 2004was wederom de pagina vrijheid van meningsuiting van mijn website verdwenen. Toen ik 's avonds laat de pagina er opnieuw opzette, en met mijn browser controleerde of het er goed uit zag, bleek de pagina onmiddelijk wéér verwijderd.
Nogmaal zette ik hem er op. Weer controleren. Nu was de pagina wel gebleven.
Bij controle op mijn bezoekersaantallen bleek tegelijk met mezelf, tijdens het uploaden, om 23:28 uur een bezoeker met Wanadoo account op de site te zijn geweest. Mogelijk betreft het hier de hacker in kwestie.
Waarom, vraag ik me af, heeft dit individu het steeds op de pagina met het verhaal over censuur in Delft voorzien? Wie het weet, mag het zeggen.

- In de maand juni 2004 heeft Kleintje Muurkrant Stop Deportaties gepubliceerd. Deze week volgde de publicatie van Groeten Uit Holland en het hekeldicht Ketchup (eerder geplaatst in Ravage).
Voor optredens ben ik tijdens de zomermaanden verder bereikbaar en beschikbaar.

- Op donderdag 3 juni 2004 was de pagina vrijheid van meningsuiting van mijn website verdwenen. De toedracht blijft in rookwolken gehuld. Zonnet, mijn webhost, zegt van niets te weten. In elk geval heb ik de pagina zonder problemen terug kunnen plaatsen. Mocht je in de toekomst een pagina missen op deze site, laat het me dan even weten!

- Een kleine uitgever heeft belangstelling getoond voor het uitgeven van 'Stop Deportaties' alsmede andere gedichten. Overigens ligt het poëtisch drieluik 'Een Weg Een Brug De Toren' ook al enige tijd bij een uitgeverij te wachten op reactie, en er liggen plannen om van dit drieluik een theaterstuk te maken. Maar voor dat zover is, zitten we ver in 2005.

- Tijdens het Vurige Tongen festival in Ruigoord, waar ik optrad, heb ik een nieuw gedicht geschreven toen me gevraagd werd een message in a bottle te schrijven. De flessen zijn op de laatste dag van het festival in de haven gegooid, op 31 mei. Het gedicht dat nu ergens rond drijft heet toepasselijk Poem In A Bottle.

- 24 mei jl. werd 'Stop Deportaties' op de website www.dichterbijdepolitiek.nl geplaatst. Voor al diegenen die een protest tegen Verdonks beleid hebben geschreven: zet het ook daar op de site!

- Vanwege de 'Stop Deportaties' schrijfactie werd deze website op 19 mei 2004 vereerd met een bezoekje van het ministerie van justitie.
Begint Verdonk eindelijk door te krijgen dat er veel verzet is tegen de deportaties?

- For all you English readers: I have now finished the English translation of 'Stop Deportaties'. You can find 'Stop Deportations' here!

- Op dinsdag 11 mei 2004 heb ik deelgenomen aan een masterclass van The Last Poets uit New York. Buitengewoon inspirerend was dat! Zie de pagina masterclass.

- Lees hier alles over mijn 'optreden' in Delft op 18 april 2004.
Zouden degenen die er foto/video/audio-opnamen van hebben gemaakt zo vriendelijk willen zijn mij hiervan exemplaren te bezorgen?
Bij voorbaat dank. Joke

- Nieuwe poëzie: 'Het Klappen Van Papier' ...een onzichtbare klap heb ik uitgedeeld,
...en... Delft's drama in proza, nieuw verhaal 'De Wurggreep'.

back to begin
Home

- Nieuwe verhalen!

Poetry Court (zie hieronder) heeft me inmiddels geïnspireerd tot nog meer verhalen, passend binnen 'Dit Is Recht'. Twee hele nieuwe hebben nu het daglicht gezien. Ze zijn getiteld 'Proces Verbaal' en 'Uitgesproken Recht, Nog Even Wennen,' En zo verder, en zo verder...

- Ter gelegenheid van Poetry Court in theater De Cameleon op 14 februari 2004 is er een clandestiene uitgave 'Dit Is Recht' verschenen waarin twee verhalen van mij zijn samengebracht.
Het zijn de verhalen 'Een Nieuwe Straf' en 'De Gouden Guillotine'.

'Een Nieuwe Straf' werd bij deze gelegenheid voor het eerst aan de openbaarheid toevertrouwd en 'De Gouden Guillotine' werd eerder gepubliceerd in literair tijdschrift Lava.
Tijdens mijn performance van 'Een Nieuwe Straf' werd het boekwerkje door de aanklager in het vuur geworpen. Gelukkig konden omstanders het redden voor het te laat was.
Overigens zijn er nog exemplaren van 'Dit Is Recht' verkrijgbaar voor de liefhebber! Wil je er één, mail me dan even!

- Onlangs zijn op diverse plaatsen sonnetten van me gepubliceerd. Welke dat zijn en waar ze zijn geplaatst vindt je op de sonnettenpagina.

- In december 2003 werd in tijdschrift Deviant een gedicht uit gedichtenreeks 'Een Weg' gepubliceerd: 'In Een Bus' (Een Weg #24).

- In het jaar 2004 zal het gedicht 'In Het Moeras' gepubliceerd worden in Honderd Dichters 9, een uitgave van Stichting Internationaal Forum.
Voor Honderd Dichters 3 werd in 2001 'Morgenstreling' uitgekozen.

back to begin
Home


photo by Hilco Koke

LINKS

Onderstaande links zijn veelal literair en clubs.
Maar er staan ook nog twee andere linkspagina's op deze site, te weten:

Act! Links naar actiegroepen van en voor vluchtelingen
Deportatiepraktijken: pagina met nieuws, zwartboeken, persoonlijke websites etc.

- Links: Dutch / Nederlands

- 't Muzenkoeriertje
- Permafrost
- Farshad Bashir
- Hilco Koke, fotograaf
- Harry Zevenbergen
- rapgroep NNTTO
- www.poëzie.pagina.nl
- Ruigoord
- www.dichterbijdepolitiek.nl
- lit. tijdschr. Lava, Utrecht
- lit. tijdschr. Opspraak, Utrecht
- Online lit. tijdschr. Meander
- Online lit. tijdschr. Hernehim
- Homo/lesb. radio & tv Amsterdam

- Links: English / Engelstalig

- Autonomedia, San Francisco
- Words In Here, Amsterdam
- Online lit. mag. Exquisite Corpse
- Online lit. mag. Litkicks
- Online lit. mag. Princess At Large
- Online lit. mag. Muse Apprentice Guild
- Bindlestiff Family Circus, New York
- Bowery Poetry Club, New York
- Phatmandee, hostess and performer in Pittsburgh
- Blast Furnace Radio Pittsburgh
- Bird And Beckett bookstore, San Francisco
- Cafe International, San Francisco
- Sacred Grounds Cafe, San Francisco
- Missile Motion Pictures, San Francisco
- Forward Films, San Francisco
- Gay & Lesbian mag. Holy Titclamps, San Francisco
- Studio Big Bang Productions, California

back to begin
Home

- eerder in 2004:

29 januari, ter gelegenheid van landelijke gedichtendag
Bibliotheek Osdorp, Amsterdam.
Met verder: Karel Wasch, Mirjam Al en Merik van der Torren

29 januari, ter gelegenheid van landelijke gedichtendag
P60, Amstelveen
Met verder: Jack Stafford, Nathan Wiersma, Improv, Foogl & Rob

30 januari
Bibliotheek Roelof Hartplein, Amsterdam.
Met verder: Karel Wasch, Mirjam Al en Merik van der Torren

14 februari
Met performance van verhaal en monoloog 'Een Nieuwe Straf':
'Je weet niet hoe lang het gaat duren. En ze komen onverwacht...'
Als je niet geweest bent, dan heb je wat gemist!
Theater De Cameleon, Amsterdam
Met verder: Zie de aankondiging.

18 april
Café-restaurant Royal in Delft, org. Stichting Jambe, Delft
Een statement tegen de stilte: Stop Deportaties!
Lees HIER alles over dit wel erg onthullende optreden!
Met verder: Simon Vinkenoog, begeleid door live muziek van "Bomb-Shelter" (Mark Lotterman Bluesband), Da Skuuks, Sami Ali, en
Storytelling: Hans Sparnaaij, en
Open podium: Geralt Wolterbeek, Lucas Laherto Hirsch en Mohs Volke

25 april
Een statement tegen de stilte: Stop Deportaties!
Live op kabel en internet bij Radio Miranda: Nacht van de Vrede te Alkmaar en omstreken

30 april
Een statement tegen de stilte: Stop Deportaties!
Festival Ravage Royaal, Geen Pardon Voor Oranje
Pakhuis Afrika, de Oranje vrije zone aan de Oostelijke handelskade 19 in Amsterdam
Met verder: Klik hier voor een programma met teveel bands, dichters, talkshow, acts, video, ruilmarkt, expositie etc om hier op te noemen, dit alles onder het motto: Stop De Uitzettingen, Oranje Franje Beu!

9 mei
Poëzie performance met pianist Kees van Burg
De Badcuyp
Met verder: Peter Klencke (de 'zingende dichter'), 'Poeszielove' met Poet Stunt en Lies B.
Presentatie: Herman Kamphuis

20 mei
O.a. Stop Deportaties!
Zaal 100, Wittenstraat 100, Amsterdam
Dit optreden werd live op radio 100 en internet uitgezonden

21 mei 2004
Op verzoek: Stop Deportaties!
Een happening aan de Gaasperplas

22 mei
Een nieuw verhaal met de titel: 'Proces Verbaal'
De Badcuyp
NB. Deze middag werd gehouden ter gelegenheid van de presentatie van de nieuwe bundel 'Grondvest' van Merik van der Torren
Met verder Mirjam Al, Loek Razoux Schultz en Andries Minnaart

22 mei
'Vandaag kan het gebeuren'
T.g.v. 20 jarig jubileum Alkmaarse dichterskring

27 mei
o.a. Stop Deportaties!
Cultshock slotavond in P60, grote zaal
met verder o.a. DC Lama en De Residentie

30 mei
o.a. Stop Deportaties!
Ruigoord poëziefestival 'Vurige Tongen'

30 juli
Ruigoord Landjuweel festival

26 september
Cantina Architectura, Alkmaar

29 september
bibliotheek Kinkerbuurt Amsterdam

21 oktober
eerste helft van de avond: Rotonde avond Toog Aan De Zaan, Zuideinde 50, Koog Aan de Zaan

21 oktober
tweede helft van de avond: Zaal 100, Wittenstraat 100, Amsterdam

23 oktober
benefiet manifestatie Stop Deportaties NU!, De Groote Weiver, Krommenie

24 oktober
kerk Ruigoord, Het Woord In Ruigoord, met verder o.a.: Eddie Woods, Ted Jackson, Hans Plomp, Jan Kal, Jacek Nichs

29 oktober
, pakhuis Afrika, Amsterdam, benefiet voor Platform N 10

3 november
bundelpresentatie in De Cameleon, Amsterdam

6 november
anarchistische boekenbeurs Utrecht

9 november
Simplon, Groningen, Zie: Platform N 10

26 november
beurs van berlage Amsterdam, t.g.v. Nederlands Sociaal Forum

8 december
Etna Amsterdam, zie: www.amstelberg.helpt.nl

16 december Zaal 100, Amsterdam

19 december
Pakhuis Afrika, Amsterdam (opnames t.b.v. documentaire over Pakhuis Afrika)

- eerder in 2005:

9 januari

Tweede Stop Deportaties NU avond, ditmaal in het
Poortgebouw in Rotterdam, Stieltjesstraat 36, met verder o.a. Jan Bruens, Scala, Dwarsligger, HOFstadNAR, Maarten Das

16 januari
Alternativ book and info market, 11-19 uur, Plantagedoklaan 8-12, Amsterdam

28 januari
bibliotheek Roelof Hartplein, Amsterdam

28 januari
ABC Treehouse, Voetboogstraat 11; first reading from new book Slaves Of Us

13 februari
gallery 't Vorstenburch, experimentele rap en punk improvisatie met Ewoud de Groot (gitaar) en Rein van Breimen (bas) en wie zich verder voor de waanzin leent! Vorstenburg 9, Zaandam

16 februari
Damoclash in Pakhuis Afrika, Oostelijke Handelskade, Amsterdam, na middernacht! muzikaal poëtische explosie performance met o.a. Berk Augsburger, Ken Parsons en Daan

17 februari
Zaal 100, Wittenstraat 100, Amsterdam, na Vught

17 maart
Eurodusnie, Leiden, manifestatie Stop Deportaties!

19 maart
Alternatieve boekenbeurs in Gent, gazamelijke performance met Dwarsligger en Jan Bruens

21 maart
ACU, Utrecht, informatieavond over deportatiekamp Soesterberg & het gedwongen uitzettingsbeleid, optreden met muzikale begeleiding van Rymke van Atalanta

2 april
Rotterdam, Merwehaven, protestmanifestatie "Sluit de bajesboten", tegen het opsluiten van mensen zonder papieren

15 april
werkhuis 2b, Nicolaasstraat 2b, Zaandam (tegenover het Zaantheater) experimentele muziek en dichtersavond "2B DICHT?"

20 april
kunsthuis Zaandam, H.G. Scholtenstraat 5c

21 april
Zaal 100 Amsterdam, Wittenstraat 100

14 mei
tijdens de Pinksterlanddagen 13 t/m 16 mei 2005, in Appelscha

24 mei
plein voor de tweede kamer in Den Haag, tijdens demonstratie/manifestatie Van Harte Pardon landelijke scholenactie "Hard/t voor Kinderen"

29 mei
Koogerpark, Zaandam,

3 juniwerkhuis 2b, Nicolaasstraat 2b, Zaandam, experimentele muziek en dichtersavond "2B DICHT?"

5 juni
protestmanifestatie Ter Apel

10 juniPakhuis Afrika, Amsterdam, Oostelijke Handelskade, benefiet voor radio ZRANB. Dit optreden ging niet door als gevolg van een verbod (onder valse voorwendselen) van dit benefiet door burgermeester Cohen van Amsterdam. Zie berichten op Indymedia

11 juniReuver, Emmastraat 15, middag, feest van Time Out

19 juniZwolle, Villa Landwijk, Assendorperstraat 129, Poëziepodium

2 juliZaandam, cultuurmarkt (tussen 16.30 en 17.30), Veldpark, in literair podium "De Belezen Kip"

2 juliKrommenie, 21 jarig bestaansjubileum De Groote Weiver (19-20 u.)

3 juli Amsterdam, protest manifestatie ontruiming pakhuis afrika, beursplein

9 juli Amsterdam, demonstratie/manifestatie tegen vluchtelingenbeleid bij AZC Zeeburg

18 juli Zaandam, protestmanifestatie tegen de ontruiming van het kraakpand Werkhuis 2b: Het optreden werd na twee zinnen door de politie beëindigd met een poging mij te arresteren. Klik hier voor meer info.

22 juli Den Haag, tijdens solidariteitsdemonstratie met de hongerstakers in Ter Apel voor de deur van het ministerie van justitie

6 augustus, Amsterdam, Queerfeest in Vrankrijk, Spuistraat 216

7 augustus, Aardenburg, Galerichel, middag met muzieksessie, Weststraat 38

16 sept, tijdens Kunstbende in Assen : in de theaterzaal van het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur, in het kader van de Drenthse voorronde van Kunstbende, aanvang 21.30 u., met o.a. ook Daniel Dee (poezie), Vers 2 (hiphop), Djodjie Rimsampessy( dichter van Molukse afkomst en uitgever) en Rashid Laroes (standup comedy).

25 september, DE OMWENTELING! N.a.v. het verschijnen van de nieuwe bundel
Een Lintje Voor De Democratie.

31 oktober, oftewel dinsdagochtend 1 november, tussen 24 uur en 01. uur, live @ radio Tonka te Den Haag!

18 november, De Groote Weiver te Krommenie, dichtersavond "Dovemansoren", met verder ook o.a. Kees Jan Sierhuis, Haas (van Zaans Schrikbewind) en Jacob Passander

3 december, tijdens Anarchistische boekenmarkt te Utrecht, in zalencentrum de Kargadoor, Oudegracht 36, het optreden is samen met Dwarsligger, van de Fabel van de Illegaal, en Bob Wester.

18 februari 2006,... even iets heel anders: Het was zaterdagavond in de Stadsschouwburg te Amsterdam: Blind Date. Er werd gepraat over brrrrrrr! 'Bang' zijn. Of ik als blind date wilde komen praten over bang zijn, want ik werd toch bedreigd? Ja hoor. Maarreh.. dan wilde ik wel graag een voordracht doen over de angst van vluchtelingen om te worden gedeporteerd, want die hebben meer reden om bang te zijn dan ik. En dat was goed. Ze hadden zelfs een verzoeknummer.
Dus, kwam je die avond naar de Stadsschouwburg, dan kreeg je misschien een blind date met me. Konden de lijsttrekkers Martin Dijkhuizen, Robin Tolsma, en Michiel Smit himself, van Nieuw Rechts die op hun forum jammerden dat ze zelf zo vreselijk worden bedreigd misschien komen babbelen over hun angst. "Vergeet je ordedienst niet mee te nemen, Blokkie en co., want ik kom in elk geval gewapend (tegen angst)".

- eerder in 2006:

20 februari 2006, Amsterdam, Winston, tijdens Dichter bij Elkaar en Spoken Beats, Warmoesstraat 131

7 mei, Aardenburg,
Galerichel, zondagmiddag salon met muzieksessie

17 juni, Witmarsum, Friesland, zie:Groot festival voor pardonregeling , lokatie: sportvelden achter de noodopvang van Witmarsum. Voor het hele programma, zie HIER.

17 juni, Almelo; manifestatie "tégen beleid Verdonk (en acceptatie hiervan door VVD, CDA, D'66) en
vóór menswaardigheid van óók a.z.'s".

9 juli, Amsterdam, Bye Bye Rita party, 0m 14 uur op 'Het Buitenland', Oude Haagseweg 51

12 augustus, Terneuzen; Metrofestival Kalashnikov

13 augustus, Dendermonde, Belgie, Ritsaert-zaal van het Stadhuis op de Grote Markt; met verder o.a. Merik van der Torren, Mirjam Al, Peter Motte, Tin Vankerkom, Eric Rosseel, Peter Wullen...

29 oktober, Utrecht, Ontmoetings- en discussie-dag van de Stichting Buitenlandse Partner , in Trianonback to begin
Home

TERUG NAAR VERHAAL DE WURGGREEP

Procureur Cameleon en Inquisiteur Aja Waalwijk
bepalen conform artikel 666 van het wetboek van kunstrecht
de datum en plaats voor het houden van een

Poetry slam annex Poetry court op

14 februari 2004

met openbare executie van uiteenlopende
straffen
voor de dichters

Eddie Kagie
Merik van der Torren
Tsead Bruinja
Joke Kaviaar
Bart Brey
F.Starik
Hans Plomp
De Dansende Dichters

Er zal niet meer worden gespot met
de hedendaagse normen en
waarden!


Voorts wordt het volk opgeroepen godslasterlijke en
verderfelijke literatuur mede te nemen voor de
openbare boekverbranding


aanvang: 21:00 , entree 4 urnen
lokatie: Theater de Cameleon,
Derde Kostverlorenkade 35, Amsterdam
info@decameleon.nl - 4894656

Aldus opgemaakt door de plaatselijke ambtenaar strafzaken
regio Amstelland, provincie Noord Holland,Koninkrijk der Nederlanden


back to begin
Home

Een Nieuwe Straf

Je weet niet hoe lang het duurt. En ze komen onverwacht. Zelf werd ik 's morgens heel vroeg opgehaald, nog geen week na het vonnis. Ik hoorde mijn oma hoestend en mopperend door de gang sloffen. Even later stond ze verbluft in de deuropening van mijn kamer. Haarspelden, nachtjapon.
   'Twee heren van de Gerechtelijk Uitvoering voor je?' Ik had het kunnen weten. Een nieuwe straf. Onderdeel van het Nieuw Wetboek van Klein Strafrecht. Voor alles wordt gezorgd, zeiden ze. Ik hoefde me alleen maar aan te kleden.
   Eigenlijk had ik een acceptgiro verwacht om de boete te betalen. Ik vond het al zo lang duren.

Daar stond ik, in mijn haastig aangeschoten joggingpak. De twee heren controleerden het dossier en ik moest mijn rechterwijsvinger op de mobiele scanner leggen, zodat ze konden nagaan of ik de juiste persoon was. En daarna die vraag: 'U weet zeker dat u liever de alternatieve straf ondergaat dan dat u de boete betaalt?'
   'Heb ik een keus?'
   'U kunt ook direct bij ons betalen.'
   'Ik heb het nu niet,'
   'Dan heeft u geen keus.'

Weten hoe dit afloopt?
Vraag naar de clandestiene uitgave 'Dit Is Recht'!

back to begin
Home

In Het Moeras

Er heeft een kikker in mij geleefd
Ik weet nog hoe hij kwaakte
Hij leek zo welbespraakt

Ons maakte het niet uit
dat het klonk alsof we tezamen
met luid te genieten kreten
klaar en klaarder kwamen
Want zo hitsig was ons woord

Hoe kan het ook anders
Zo plant de brulboei
zich al eeuwen voort

Wij waren vrienden
De kikker en ik
Hij kwaakte
Ik kwaakte
Om ons heen kwaakten ras
in het riet verstopte
kikkers en padden mee

En zo hadden we nog
lang en gelukkig kunnen leven
ware het niet
dat ik mij haast verslikte
in de kikker

Hij was dikker dan ik dacht


Gepubliceerd in Honderd Dichters 9,
een uitgave van St. Internationaal Forum

back to begin
Home

Een Weg #24

Gezeten in een bus
op een hoge brug
zonder wegdek

Een brug
Uitgestrekt
over een stroom
waarvan de andere oever
achter de horizon ligt

en over de ijzeren balken
van de brug
slippen
de banden
van de bus

De chauffeur
van de bus
heeft het stuurwiel
losjes in de handen

Steeds draait hij zich om
en roept dan
Mijn passagiers
zijn altijd bang
Ik niet

Ver beneden
in het water
zwemt iemand
en zwaait naar de bus
op de brug

De bus gaat
immer wiegend voort
over het framewerk

en onder het fluiten
van een deuntje
laat de bestuurder
één hand los
om terug te zwaaien
naar de zwemmer

Gepubliceerd in Deviant, dec. 2003

back to begin
Home

MORGENSTRELING

Lakens rozig van vulkanische kussen
die ik vloeien liet langs je nek
Open venster laat tjilpen van mussen
rondzingen in ons slaapvertrek

en om 't straatrumoer te sussen
teken ik met m'n tong de vogeltrek
op je rug, terwijl intussen
de lente zich nestelt, ik je weer ontdek

Ik sta vast op, voel buurman's bassen
Z'n eega zingt er over heen
Hoor buiten eksters en kraaien krassen

Een fanfare speelt voor mij alleen
Ik weet al hoe 'k je zal verrassen,
zaterdagmiddag, ontwakend, om half één

Gepubliceerd in Honderd Dichters 3,
een uitgave van St. Internationaal Forum>

back to begin
Home